Återigen DÖ och 7 nyanser av sosse

Återigen DÖ och 7 nyanser av sosse, rubriken hämtade jag från Magnus Dahlbergs twitterinlägg:

Återigen DÖ och 7 nyanser av sosse, Sverige är förlorat!

Ulf Kristersson tippas bli nästa moderatledare, blir det så kommer det förkastliga #DÖ att leva vidare (DÖ har aldrig dött, bara på pappret). I SVT Agenda igår kväll lämnade han besked; ”Vi kommer inte att förhandla med SD”. Han ville, eller vågade inte, svara på frågan om han anser SD vara rasistiskt. Men han påpekade noga att SD har ”andra värderingar” – en insinuering tydlig nog vad han anser i frågan… Sandlåda återigen alltså.

Jimmie Åkesson kommenterade beskedet direkt i Agenda igår kväll:

”Det hade varit så mycket lättare i svensk politik om man bara hade kunnat prata med varandra”. Han sa också att SD inte kommer att bli någon dörrmatta till någon regering.

Vad innebär dessa tydliga besked från båda Kristersson och Åkesson? Det återstår att se så klart men Kristersson öppnade ju för samarbete med sossarna om så krävs, allt för att slippa förhandla med SD – därav rubriken ”DÖ och 7 nyanser av sosse”.

Jag tycker det är beklagligt att övriga partier har låst sig på det sätt som de gjort, trots det allvarliga läget i Sverige är det stort fokus på SD och hur de ”ska hanteras”. Sverige och svenska folket är värt något bättre, vi är värda vuxna politiker som tar ansvar för landet och sätter Sverige och svenskarna i främsta rummet.

Kristersson tycker han är tydlig när han säger att de kan prata med SD men absolut inte förhandla, han hoppas alltså på ett passivt stöd för en allianspolitik från SD och går inte det tänker han bjuda in sossarna. Tror han verkligen att sossarna kan tänka sig att spela ”andra fiolen”? Det tror inte jag.

Moderaterna fortsätter alltså på inslagen väg, prata illa om SD och deras ”värderingar”, samtidig som man kopierar allt mer av deras politik. Det är ett sånt, ursäkta uttrycket, jävla hycklande så jag finner inte ord!

De stora förlorarna på Kristerssons besked är inte SD, utan Sverige och svenskarna. År 2011 började väljarflykten från moderaterna, när man gav miljöpartiet makten över migrationspolitiken. Decemberöverenskommelsen 2014 var ännu ett stort felsteg – och det har även moderaterna erkänt. Trots detta väljer man alltså en ny version av #DÖ, om Kristersson blir vald till partiledare.

Moderaterna påstår sig vara liberal-konservativa (Kristersson i Agenda igår), Åkesson sade det rätt; ”de får ju välja, vara mer liberala eller konservativa”. Med Kristersson blir det mer liberalt, allt för att hålla ihop Alliansen och hålla SD ute från värmen. Det betyder mer av den politik som drivit Sverige mot avgrunden.

Hoppet står nu till att fler vaknar och inser vart vi är på väg. Fler behöver rösta på SD, möjligen kan det tvinga Alliansen till förhandlingsbordet?

Agenda kan ni se här:

Agenda 3 september 2017

 

/MickeK

 

 

En reaktion på ”Återigen DÖ och 7 nyanser av sosse

 1. Intressant Micke tar upp vad jag också reagerade för. Intressant om Jimmie fortsätter ta upp den frågan som igår inte fick något svar. ”de får ju välja, vara mer liberala eller konservativa”.

  Refererar till min inlägg på Twitter i morse.
  Dan Möller‏ @malmobon 11 tim
  för 11 timmar sedan

  STOR skillnad. LIBERAL konservativa @nya_moderaterna – http://stefanolsson.nu/2006/07/13/vad-ar-liberal-konservatism/ … och SOCIAL konservativa!.https://sd.se/socialkonservativa-tankar-och-tankare/ …. Andra-egna

  Valet är för mig solklart. SD-2018 och glöm inte kyrkovalet 17:e september. Har vi verkligen chans få bort socialvändtern från kyrkan.. Muslimer får inte rösta i kyrkovalet, så där tappar sossarna många röster.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s