Sverigebilden, jag skäms som svensk

Det finns tydligen inga gränser för hur galet det här landet kan bli? Här om dagen avslöjade jag på bloggen att en man, med tre hustrur och 16 barn, fått tre lägenheter av Nacka kommun – på skattebetalarnas bekostnad:

Man vill inte tro det är sant

Det har ju varit mycket skriverier om ”Sverigebilden” och bland annat Katerina Janouch fick mycket kritik efter att ha ”spridit bekymmersamma bilder av Sverige” i en intervju med TV i Tjeckien:

Bildt: ”Det har spridits bekymmersamma bilder av Sverige”

Det var ju så illa det som hände att till och med Statsministern kände sig tvungen att gå ut och offentligt kommentera vad en privatperson sa om invandringen och situationen i Sverige. Ja, så sjukt var det!

Är det en plikt att hylla Sverige?

Med detta i åtanke så förstår man att politiker och media gör vad de kan för att tona ner saker och ting i landet som kan ”sprida bekymmersamma bilder av Sverige”… Vi lever trots allt i en demokratur numera…

Men tack och lov så har inte längre mainstream media ensamrätt på nyheter. Idag finns en mängda av källor att söka information hos, alternativa medier, Facebooksidor, twitter, privata bloggar som denna osv.

Så nu är vi där igen, en bild av Sverige förmedlas just nu i Norge och Danmark, och det tar nog inte länge innan detta är ute i internationella medier, om det inte redan hänt.

Norska VG skriver;Nacka kommune i Sverige har det siste året brukt 305 millioner kroner på å kjøpe leiligheter. En mann, hans tre koner og 16 barn har fått tre boliger.

Mann med tre koner får tre leiligheter i Sverige

Danska TV2;Svensk kommune har siden 2016 brugt 305 millioner på lejligheder. De fleste lejes ud til flygtninge. Ny lov får skylden.

Den svenske kommune Nacka lige uden for Stockholm har brugt 14 millioner svenske kroner på at købe tre lejligheder for at leje dem ud til en syrisk mand og hans familie på tre koner og 16 børn.”

Mand med tre koner og 16 børn skaber debat i Sverige

Danska Extrabladet;Tusindvis af svenskere er overraskede over, at en flygtning fra Syrien, har fået tre boliger i en af Stockholms finere kvarterer til sin familie, der tæller tre koner og 16 børn.

Flygtning har tre koner og 16 børn: Nu får han tre boliger til 10,7 mio

Sverigebilden sprider sig, var är statsministern nu? Eller har han ingen att skylla på den här gången, utom sig själv och sin regering (plus den så kallade oppositionen) som försatt Sverige i detta tillstånd av asylkaos?

/MickeK

En reaktion på ”Sverigebilden, jag skäms som svensk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s