Besittningsrätten ger nyanlända rätt bo kvar i kommunerna / bostäderna

Jag skrev i veckan om Nacka kommun, som köpt bostäder för mer än 300 miljoner kronor till ”nyanlända”. Stor uppmärksamhet väckte det faktum att 3 av bostäderna går till en man med 3 fruar och 16 barn – och det med all rätt!

Mats Gerdau, moderat kommunstyrelseordförande i Nacka, tänker sig att de nyanlända ska få bo där i max 2-3 år och sen ska kommunen sälja bostäderna med vinst, ”således en god affär”:

Nacka kommun i Stockholm har köpt 3 bostäder – för 13.950.000 kr – till en man med 3 fruar

Även i Tantolunden på Södermalm i Stockholm flyttar nyanlända in – 22 nybyggda lägenheter i modulhus byggs där och tanken är att nyanlända ska få där under maximalt 5 års tid:

Familjerna som flyttar in i lägenheterna vid Tantolunden får bo i kvar i maximalt fem år.

Politikerna i Sveriges kommuner säger sig inte ha mycket val, staten tvingar dem, genom en lag, att tillhandahålla bostäder för nyanlända. Svenskar utan bostad är det däremot inte så noga med, de kan ju alltid sova på gatan:

Nacka kommun hänvisade utsatt äldre man till liv som uteliggare

Besittningsrätten

Så hur kommer det då att gå när tidsfristen löper ut? Vart ska dessa människor ta vägen i bostadsbristens Sverige där alarmerande rapporter visar att svenska ungdomar i allt större utsträckning bor hemma.

Uppskattningsvis 213 000 svenskar mellan 20 och 27 år bor hos sina föräldrar, vilket motsvarar 24 procent av åldersgruppen, visar en undersökning som Skop har gjort på uppdrag av Hyresgästföreningen

Allt fler unga bor hemma – ”alarmerande”

Så, är det någon som på fullt allvar tror att de nyanlända kommer att flytta ut ur sina bostäder i Nacka, på Söder, och i alla andra kommuner runt om i Sverige som nu, till enorma kostnader för skattebetalarna, tvingas ordna boenden till följd av en oansvarig massinvandring? Vart ska de i så fall ta vägen?

Facit har vi redan från Malmö, bloggen Cornucopia skriver:

I 268 av de 380 bostadsrätter som Malmö kommun köpt för att tillfälligt hysa behövande har hyresgästen erhållit besittningsskydd och kan bo kvar resten av livet. Lägenheten kan i praktiken endas säljas till hyresgästen som därmed får ett utmärkt förhandlingsläge vid försäljning rapporterar Sydsvenskan.

Boende i Malmö kommuns bostadsrätter får besittningsskydd – kommunen kan inte sälja

Är det någon som låter sig luras, och tror att det kommer att bli mycket annorlunda i Nacka, Tantolunden och runt om i Sverige? Besittningsrätt eller inte, vart ska de ta vägen?

Så naiva är inte svenska folket? Eller så är det precis vad de är, igen och igen och igen…

/MickeK

 

2 reaktioner på ”Besittningsrätten ger nyanlända rätt bo kvar i kommunerna / bostäderna

  1. Pingback: Katastrofen är här | Micke K - En Röst i Sverige

  2. Pingback: Dessa kostsamma pensionärer! Eller vänta nu… | Micke K - En Röst i Sverige

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s