Dessa kostsamma pensionärer! Eller vänta nu…

För media – och politiker – är det alltid bra att ha en grupp människor att skylla på när skatter måste höjas. Vi pratar inte nödvändigtvis om skatt på inkomst. Vi pratar om alla möjliga skatter som nu höjts och höjs – och det rejält.

Det ökade skatteuttaget 2015-2018 motsvarar hittills:

 • 13.800 kronor per hushåll
  • eller:
 • 8.100 kronor per skattebetalare

Referens, skattebetalarna: Skattesmäll Sverige

Samtliga skattehöjningar, 71 miljarder, sorterade efter storlek hittar ni i länken ovan till skattebetalarnas utredning.

Nyligen kunde vi läsa på SVT Nyheter att Göteborg kan komma att behöva höja kommunalskatten med hela 5 kronor fram till år 2035 – och orsaken till detta påstods vara en ”åldrande befolkning”.

Jahapp. Så skönt ändå, att ha gruppen pensionärer att kunna skylla på! Vem vill inte se till att de gamla ska ha guldkant på sin tillvaro, efter långt och troget slit! Vem är inte beredd att dra in lite på svångremmen för våra pensionärers skull?!

I artikeln från SVT kan man läsa; ”Vi blir allt fler äldre och allt färre i arbetsför ålder” – och det är det närmaste man kommer i artikeln till att nämna att det kanske, möjligen,  finns andra orsaker än en åldrande befolkning som gör att skattetrycket måste ökas på en redan hårt beskattad befolkning.

Svenska myndigheter och media har ju varit duktiga på att inte berätta hela sanningen men vi har grannländer som är mer öppna med kostnader som man i Sverige gärna pratar tyst om… Ja, det är elefanten i rummet vi pratar om – invandringen!

Siffror från Danmark 2016 visade att flyktingar och asylinvandrare var/är enormt överrepresenterade i socialförsäkringssystemet, detta redogjorde Petterssons Blogg för i ett inlägg: Chocksiffror över hur många invandrare som lever på socialbidrag

Nämnas bör också, att politikerna i Sverige länge slog i folket rena lögner, till exempel att den stora invandringen behövdes för att hantera en åldrande befolkning, de skulle rädda våra pensioner. Jo tjena. Det blev inte så va? Men på lång sikt så!, brukar det heta, men nej, den gubben går vi inte heller på och det redogjorde jag tidigare för på bloggen, här.

Om lögnen, att invandrarna skulle rädda våra pensioner, skrev Tino Sanandaji initierat, i februari i år:

Migration och välfärdsstatens finansiering

Tino är känd för att argumentera med fakta från redovisade källor, många har försökt avfärda honom med olika epitet (de gamla vanliga, rasist, främlingsfientligt osv) men på grund av hans saklighet och kunskap i ämnet har ingen lyckats. Några punkter som nämns i hans artikel, som direkt talar emot 7 partiers och massmedias lögner:

 • Tvärtemot vad som ofta hävdas stärker inte invandring finansieringen av pensionssystemet. Pensionsmyndigheten beräknar att pensionssystemet tvärtom belastas ytterligare med i genomsnitt 800 000 kronor per person
 • Det negativa nettoresultatet beror i större utsträckning på invandrares lägre genomsnittsinkomster än på ökade kostnader för bidrag och välfärdstjänster
 • Erfarenheten från kommuner som har den mest omfattande invandringen talar emot att integrationen är på väg att förbättras. Snarare blir integrationsproblemen tydligare när andelen invandrare ökar. Kurvan pekar nedåt, inte uppåt

Och så den dräpande kommentaren:

Påståendet att flyktinginvandring är nödvändigt för att hantera den åldrande befolkningen är en skröna, som politiker gärna upprepar för att vanligt folk inte är insatta i demografiska kalkyler och därför lätta att vilseleda

Så SVT Nyheter, Göteborgspolitiker, ni kan sluta ljuga för oss nu, vi vet varför skatter måste höjas!

Även Malmö ligger rejält risigt till, där väntar ännu större skattehöjningar, men så är Malmö också det svartaste fåret av alla svarta får. Lars Åberg ställde frågan i Göteborgsposten, Tänk om Sverige blir som Malmö, ja dit är vi på väg nu – och snabbt går det – inte minst på grund av anvisningslagen och besittningsrätten, som jag skrev om här.

Men vad bryr sig politiker om konsekvenser av sitt handlande? De har sitt på det torra och fortsätter att fläska ut våra pengar, eller vad sägs om röd-grön-rosa röran i Stockholm som tycker att skattemedel ska gå till illegala invandrare?

Nej politiker, massmedia och etablissemanget, det är fan i mig dags nu, att ni börjar tala klarspråk om invandringens kostnader! Berätta för folk varför skatter måste chockhöjas! Berätta varför kommuner tvingas dra ner på välfärden! Säg som det är, ni kanske slipper stå till svars för pensionärerna, men kommande generationer kommer ni inte undan!

/MickeK

 

 

En reaktion på ”Dessa kostsamma pensionärer! Eller vänta nu…

 1. Ja..det är trist att svenska väljare röstar på partier som är direkt skadliga för deras egna intressen. Masochism ?? Idioter ?
  Ingen kan ju undgå att se hur gatubilden förändrats ??
  Beirut eller Hässleholm ?? Kista ,( Sthlm) eller Bagdad ? Tja…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s