Sverige är värt vuxna politiker

Igår var det ännu en partiledardebatt på SVT Agenda. Jag tittade lite i början men stängde av rätt tidigt. Det är samma gamla vanliga pajkastning i sandlådan varenda gång:

– ”När ni styrde så bla bla bla”
– ”Ja men ni då, ni har ju bla bla”
– ”Ni tror att skattesänkningar bla bla bla”
– ”Det är bättre med enkla jobb än bidrag bla bla bla”
– ”Rasistiskt parti med nazistisk bakgrund bla bla bla”

Utan att ha sett hela programmet så tänker jag att ovanstående ändå på något sätt summerar debatten från igår kväll.

Urless…

Jag är urless på att se alla påhopp på Jimmie Åkesson och SD i varenda debatt. Jag är urless på att se Alliansen stå och prata om hur illa skött Sverige är men ändå inte göra något åt det, trots att man skulle kunna.

Jag är så trött på att se Löfven stå med sitt överlägsna smile och prata om SD:s historia, hans parti har trots allt en historia de också. För att inte tala om Miljöpartiet som han styr med. Eller kommunisterna i Vänsterpartiet vars stöd han är beroende av.

Jag är urless på att se svenska politiker stå och tjafsa om detaljer istället för att prata om visioner, vilket Sverige vill de se om 20-30 år, hur ska vi nå dit?

Jag förstår frustrationen hos SD:are som vill så mycket men inte får vara med. Men för fan, Mattias Karlsson, som en av de högsta företrädarna för ett parti, ställ dig inte i sandlådan och peka ut två invandrare, än hur rätt du kan ha i att de företräder illegala invandrare. Det slår tillbaka på SD som parti. Löfven försitter ju inte en chans. Och igår gick visst Ebba Busch-Thor till attack mot Åkesson, på grund av detta.

Den evigt smutskastande Anders Lindberg på Aftonbladet är också igång nu och målar upp bilden av nazister. Jag tror ärligt inte det spelar någon roll hur korrekt alla SD:are än skulle uppträda så kommer sossarna och deras propagandaorgan Aftonbladet att köra med nazistkortet fram tills valet 2018, det skrev jag om här på bloggen tidigare. Självklart har direktiv gått ut från Sveavägen till Lindberg och hans vänner på slasktidningen Aftonbladet att de ska delta i offensiven. Men oavsett, lägg inte upp bollen för smashläge, ni har inte råd med det Mattias Karlsson, ni har verkligen inte det. Det är helt klart väljare som inte kommer att rösta på er på grund av detta svartmålande.

Visioner

När hörde man senast politiker prata om vilket Sverige de vill ha och tala om hur de långsiktigt ska nå dit? Det är oerhört frustrerande att höra om hur öppet de vill att Sverige ska vara. Hur välkomnande vi ska vara. Nu är vi ju där som så många varnat för, i ett kaos där samhällets grundfunktioner inte ens fungerar längre. Ändå står politiker och pratar om mer åtgärder för ”en bättre integration”. De står, på fullt allvar, och tjafsar om vilken väg om ska få Sverige på rätt köl, om det är trygghet i bidrag eller ”enkla jobb” som är vägen framåt. Hör ni, det kanke behövs lite av båda? Och en hel del annat som ni inte vill prata om…

Om vi under 30 års tid inte fått integrationen att fungera, då ”utanförskapsområden” ökat i antal och brottsligheten exploderat – och detta trots att miljarder efter miljarder har ”investerats” – vad får er politiker att tro att mer av den varan ska kunna vända på steken nu? Alla problem vi har haft i decennier har fullkomligt exploderat i omfattning sista åren – och det blir inte bättre framåt med en fortsatt stor bidragsinvandring plus anhöriga som ska få komma hit. Lägg till det att 8 eller 9 av 10 utvisade vägrar lämna landet och varför inte, de uppmuntras ju att stanna med rätt till vår välfärd och bidrag. Det är sinnessjukt!

Tänk om journalister kunde göra sitt jobb och ställa politiker mot väggen och fråga dem, ok, hur har du tänkt att samma recept som misslyckats förut nu ska lösa problemen som nu är mångdubbelt värre? Förklara dig politiker! Men det kan vi bara drömma om, journalisterna spelar med i charaderna. We. Are. Doomed.

Repatriering

För att svänga skeppet Sverige krävs en myriad av åtgärder och det finns inga ”quick fixes”. Om problemen inte ska fortsätta att eskalera krävs några omedelbara åtgärder:

 • Stäng gränsen för all invandring utom arbetskraftinvandring
 • Utbilda fler poliser
 • Utbilda fler inom sjukvården
 • Se till att de som jobbar inom bristyrken stannar där (genom bra löner osv)
 • Hårdare straff och bort med straffrabatt, gärningsmän kanske inte blir bättre människor men de kan heller inte skada fler om de sitter inne plus att de sänder signaler att Sverige slår ner hårt på brott
 • Krav på invandrare i parallellsamhällen att acceptera majoritetssamhället och bidra. Passar det inte så varsågod och dra…
 • Utvisade sätts i förvar tills de kan skickas ut ur landet
 • Repatriering / återvandring, se till att folk flyttar hem där det går

Jag tror att svaret på varför ingen politiker pratar om visioner är att då skulle det vara svaret skyldiga, ok, hur når vi dit? Om visionen är ett Sverige som håller ihop, där våra västeuropeiska värderingar och synsätt ska härska, då måste man också sätta ner foten för att nå dit. Och det, det vågar ingen av våra fega politiker. Istället fortsätter de prata om detaljer som någon hundralapp hit eller dit i bidrag eller på ”enkla jobb”.

Förresten, alla dessa enkla jobb som behövs, har ni hört någon politiker definiera vilka enkla jobb det är som ska rädda Sverige och våra pensioner? Jaså, inte ni heller…

/MickeK

 

 

 

2 reaktioner på ”Sverige är värt vuxna politiker

 1. Bra skrivet! Två reflektioner.

  1) Detta gäng politiker är bottenskrapet. De De människor som aldrig guck vidare inom näringslivet. Ofta är de lågutbildade och rent av korkade. Ibland får man också känslan att allt är en planerad charad – en elit som styr dessa politiker som tråddockor.

  2) Sanningen är att det inte kommer finns några enkla jobb (såvida inte staten skapar bidragsfinanserade ”låtsasjobb”). Tvärtom kommer alla enkla jobb (och hel del avancerade) försvinna pga robotar och automatisering. Forskarna säger att ca 50 % jobben kommer försvinna på sikt.

  Alla de som vi tar hit från Mellanöstern och Afrika (som knappt kan skriva på sitt eget språk) kommer att bli arbetslösa bidragstagare.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s