21-åring med bombbälte gripen för brandbomber mot krog i natt

Sverige tycks ha varit nära ett nytt terrorattentat i natt när en man med kniv och bombbälte övermannades på en krog i Ängelholm

En 21-årig utländsk man har gripits, misstänkt för försök till mord, efter att han har kastat in flera brandbomber genom fönstret till en krog i Ängelholm vid ett-tiden natten till idag. Uppgifter från krogen säger att han bar på ett något som liknade ett bombbälte:

Något som han såg ut att vilja aktivera när vi övermannade honom, skriver krogen på sin hemsida

Mannen bar dessutom på en stor kökskniv och rådigt ingripande från folk på krogen kan alltså ha stoppat ännu ett terrorattentat i Sverige. Förutom en kniv och eventuellt bombbälte hade mannen religiösa skrifter i sin ryggsäck. Polisen lägger locket på och kommenterar inte mer, varken om mannen själv eller kring sakerna mannen hade med sig. Polisens bombgrupp kallades till restaurangen och har beslagtagit nämnda föremål.

Den här gången gick det förhållandevis bra, en person rapporteras vara skadad av glassplitter på nattklubben. Det är nog bara en tidsfråga innan nästa attentatsförsök i Sverige och vi får bara hoppas på turen och uppmärksamma och rådiga medborgare, polisen har givetvis inte koll på alla potentiella terrorister som har tillåtits komma in i vårt land. Det är ju till och med så illa idag att de välkomnas hit och förses med allt från bostäder och bidrag till skyddade identiteter.

/MickeK

2 reaktioner på ”21-åring med bombbälte gripen för brandbomber mot krog i natt

  1. Det kommer att smälla, oskyldiga kommer att dö. Vi kan inte skydda oss mot såna här galningar, det går en gång, kanske två, men någon lyckas till slut…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s