Bibliotekspersonal får personlarm

Det har inte hänt något särskilt på biblioteken men ”de är en offentlig miljö som kräver det här”. Det säger Peter Adolfsson, kultur- och fritidschef i Högsby och Hultsfred angående den chockerande nyheten att bibliotekspersonal nu får personlarm.

Enligt en rapport från fackförbundet DIK, anger 4 av 10 bibliotekarier att förekomsten av social oro, kränkande tillmälen och våld och har ökat de senaste två åren. 55 procent anger att förekomsten av hot har ökat de senaste två åren.

Hela 39 procent anger att det förekommit våld de senaste två åren när de arbetat på folkbibliotek och av dessa anger 44 procent att förekomsten av våldhar ökat.16 procent har funderat på att byta jobb på grund av social oro, hot eller våld på biblioteket de arbetar på.

Trots dessa dystra siffror uppger alltså Adolfsson att ”inget särskilt har hänt”. Detta ständiga relativiserande är direkt pinsamt!

/MickeK

2 reaktioner på ”Bibliotekspersonal får personlarm

 1. Och vad tycker biblioteksanställda är viktigt ??
  På ” mitt ” bibliotek gick personalen i somras på en kurs för att lära sig om HBTQ frågor i regi av RFSL…kostnad 45 000 :- !
  Året innan fick dom lära sig om ” rasism” en ”kurs” skapad av Expo…kostnad 50 000:- .
  För pengarna får man visserligen ett pappersdiplom –så det är förstås värt 10 000 tals kronor.
  ( ha-ha )

  Är det någon som tror att bibliotekarier före kursen skulle kallat en färgad låntagare för n*ger eller hånat homosexuella ??

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s