Moderaterna vill fortfarande erbjuda välfärd till illegala

Moderaterna säger sig ha skärpt sin migrationspolitik och det kan man, vid närmare bedömning, nog ha olika åsikter om. Visserligen har de skärpt retoriken men de visar ändå att de inget förstått när deras migrationspolitiske talesman, Johan Forssell, tycks tro att Sverige fortsatt ska kunna ta emot uppåt 28.000 bidragsinvandrare till Sverige per år, ”bara vi gör rätt saker framåt”…

Thomas Gür konstaterar i SvD att moderaterna fortfarande inte vill avskaffa en lag som de själva initierade i regeringsställning sommaren 2013. Den lag som, i enlighet med överenskommelsen med Miljöpartiet i mars 2011, ger utlänningar som vistas olagligen i Sverige rätt till fri sjuk- och tandvård samt skolgång.

Det är helt obegripligt hur man kan, som Forssell, stå och säga att de som fått avslag ska återvända till sitt hemland, i första hand frivilligt och om det inte fungerar ska det ske med tvångsinsatser – och samtidigt ge incitament till att folk ska stanna och gå under jorden när de får tillgång till vår skattefinansierade välfärd så som skola och hälso- och sjukvård.

Personligen litar jag inte på moderaterna och de talar nu med kluven tunga. Antingen tar man problemen på allvar eller så gör man det inte. Sverige fortsätter att sticka ut och SKL:s rapport från oktober visar att invandring kör kommunernas ekonomi i botten.

Det finns bara ett parti i riksdagen som har förstått allvaret och dessutom har en politik som tar itu med problemen på allvar – och det är Sverigedemokraterna. Att tro att vi ska kunna ta emot uppåt 28.000 bidragsinvandrare per år som läget är och dessutom ge incitament för asylsökande som fått avslag att stanna i Sverige är helt oseriöst och rent vansinnig politik.

Om inte moderaterna och deras kollegor i Alliansen vaknar innan valet 2018 står hoppet till att folket gör det. Jag är skeptisk på båda punkter och tror att diskussionen kommer att se likadan ut till valet 2022.

/MickeK

2 reaktioner på ”Moderaterna vill fortfarande erbjuda välfärd till illegala

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s