Sverige fortsätter sticka ut

Varför är svenska politiker så avskärmade från verkligheten vad gäller invandringspolitik, jämfört med sina nordiska kollegor? Frågan är befogad, det har hävdats att Sverige har stängt gränsen, vilket absolut inte är fallet – vi fortsätter sticka ut som ett land som inte förstått allvaret och som ett resultat kommer skatter att behöva höjas kraftigt i Sveriges kommuner för att upprätthålla välfärden vid dagens nivåer (som ju inte är tillfredsställande)

Den 6 september 2015 sade Stefan Löfven i ett tal:

Nu måste vi återigen bestämma vilket Europa vi ska vara. Mitt Europa tar emot människor som flyr från krig, solidariskt och gemensamt. Mitt Europa bygger inte murar, vi hjälps åt när nöden är stor.

Löfven förkunnade den 14 september 2015, via Socialdemokraternas partiorgan Aftonbladet: ”Vi har kontroll på situationen

Bara en månad senare tvärvände regeringen, åtminstone retoriskt, och det framkom tydligt hur inkompetent regeringen (och den så kallade oppositionen, utom SD) hade handlat och argumenterat. Den 23 oktober 2015 presenterade regeringspartierna S och MP en uppgörelse med allianspartierna om ”kraftiga inskränkningar för migrationen”. Mainstream media framställde det som om Sverige stängde gränsen men så var verkligen inte fallet. Även politiker körde med den retoriken och många gick på det.

Ett år senare (12 oktober 2016) skrev Patrik Kronqvist i Expressen om faktumet – som alla med sunt förnuft redan visste – att Sverige inte alls hade stängt gränsen, han konstaterade att flyktingmottagandet fortfarande var högt och att politiker underskattade integrationsproblemen. Det kan man lugnt säga var en understatement, hur många miljarder skattekronor har inte pumpats in i totalt verkningslösa ”integrationsprojekt” under de sista 30-40 åren? Inte ens idag förstår svenska politiker allvaret med detta, Johan Forssell (m), inbillar sig till och med att om ”vi gör rätt saker framåt” så kan situationen bli bättre. Det är faktiskt sanslöst att en så pass högt uppsatt politiker inte har bättre koll än så!

I november 2015 skrev flertal media, bland andra DN, att Sverige anpassade flyktingmottagandet till EU:s lägstanivå. Även Metro skrev om de ”hårdare flyktingreglerna” och ”EU:s miniminivå” (för att nämna två).

I januari 2017 konstaterade Gunnar Sandelin att Sverige, under 2016, beviljat tre gånger så många uppehållstillstånd som övriga Norden tillsammans. Totalt hade över 150.000 uppehållstillstånd beviljats under 2016, jämfört med tidigare ”rekordåret” 2013, med sina 117.000 uppehållstillstånd. Så var det med ”miniminivå” och ”stängda gränser”…

ASYL

 

Sandelin konstaterade vidare:Asylansökningarna har dock minskat till 29.000 under 2016 till följd av restriktivare regelverk, men andelen positiva beslut har istället ökat. I januari fick 38 procent stanna och i december hade den siffran stigit till 72 procent.

Trots allt prat och tomma ord om ”stängd gräns”, ”miniminivåer” och ”tuffare regler” så fortsätter Sverige sticka ut även under 2017 vad gäller asylansökningar. Sydsvenskan skriver att Sverige ”lockar” fler än grannländerna – Sverige har hittills i år tagit emot dubbelt så många asylansökningar som Danmark, Norge och Finland tillsammans.

Det stora inflödet av asylsökare fortsätter alltså – och om trenden håller i sig från 2016, att allt fler får stanna, så lär nästa rapport från SKL visa på än större ”utmaningar” för Sveriges kommuner och landsting.

Frågan är, när vaknar ni som styr landet?

/MickeK

 

2 reaktioner på ”Sverige fortsätter sticka ut

  1. Pingback: Moderaterna vill fortfarande erbjuda välfärd till illegala | Micke K - En Röst i Sverige

  2. Pingback: 18.000 i månaden skattefritt till nyanlända | Micke K - En Röst i Sverige

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s