NWT och Katerinamagasin censurerade på Facebook och Jönköpings kommuns nät

Sista dagarna har man kunnat läsa om rent häpnadsväckande saker i sociala medier – den politiskt korrekta censuren i Sverige tar ett allt starkare grepp om åsiktskorridoren.

En av Sveriges största landsortstidngar, NWT, censurerades på Facebook. Det upptäckte tidningens politiske redaktör Henrik L Barvå i helgen – flera ledarartiklar i tidningen hade blockerats på Facebook rapporterar Nyheter Idag.

Barvå sade till Nyheter Idag att han misstänker att det är nätaktivister, eller ”troll” som han kallar dem för, som ligger bakom blockeringarna. Han tror att de organiserar massanmälningar mot tidningen för att få ledarartiklar raderade från Facebook.

Idag på eftermiddagen tweetade Katerina Janouch att Jönköpings kommun har blockerat hennes webbtidning via sitt nät – ännu en stor skandal alltså:

KATERINA

I Karlskrona har också en SD-politiker nyligen polisanmälts, anledning: han uttalade sig kritiskt om ett minaretbygge.

Folket i åsiktskorridoren finns över allt och de gör, uppenbarligen, vad de kan för att tysta åsikter de inte gillar. Vem kunde ana, för säg 10 år sen, att man inte kan säga sin ärliga åsikt i Sverige utan att riskera bli censurerad, förlora både ”vänner” och försörjning?

Kampen för yttrandefrihet är utan tvekan bland det viktigaste strider vi står inför i Sverige idag.

/MickeK

 

 

En reaktion på ”NWT och Katerinamagasin censurerade på Facebook och Jönköpings kommuns nät

 1. Allt mer är , enligt regeringen , ” hets mot folkgrupp ” och tyvärr spelar polis och åklagare med i stället för att som nästan alltid annars skicka anmälaren ett ; Förundersökning inled icke ” .
  Senaste påhittet är att ” transkvinnor ” omfattas av HMF.
  På radio nyheterna idag hörde jag att ”transpersoner” som tvångssteriliserats skulle kunna söka ersättning för kränkning..ca 225 000 :-
  Så först tjatar personen om att vara i fel kropp , sedan operationer och hormoner som kostar miljoner , sedan gnälla för att man tar bort äggstockar så att den blivande ” mannen ” inte kan göra sig gravid på ngt sätt.


  Folk som känner sig födda i fel kropp borde i stället få ett snack med en psykolog som lär dom acceptera att allt inte blir som man önskar , man får bita ihop helt enkelt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s