Trodde du folkutbytet var en rasistisk myt? Du hade fel.

Folkutbyte. Ett hemskt ord, ofta avfärdat som en rasistisk myt. Men tittar man på siffrorna så är det ju ett faktum, svensk- och nordiskfödda förväntas minska med över 5% under perioden 2017-2025.

Det är bara att gå till källorna och hämta in fakta, exempelvis SCB och Sverige Kommuner & Landsting (SKL) prognosticerar att befolkningen i åldern 15-74 år som är födda i Sverige eller i övriga Norden minskar med 100.000 personer mellan 2017 och 2025 och deras andel av av totalbefolkningen i åldern 15-74 år minskar med drygt 5 procentenheter. Trots denna minskning ökar totalbefolkningen i åldersgruppen med ca 360.000 personer – till största delen genom flyktinginvandring.

FOLKUTBYTET

Vi ser alltså att idag, 2017, har 81,3% av gruppen 15-74-åringar nordiskt ursprung. 2025 förväntas den andelen ligga på 76,2%, en minskning med 5,1 procentenheter – och detta bara över en period på 8 år. Folkutbytet sker, här och nu – och det går snabbt.

Ungefär 80 procent av folkökningen under 2016 berodde på att fler personer invandrade än utvandrade. Resten berodde på att det föds fler än det dör. Under 2016 utvandrade 45.878 personer, de flesta var svenskfödda. De flesta flyttade till Danmark men även Norge, Storbritannien och USA var populära länder att utvandra till under 2016.

De vanligaste födelseländerna bland de utvandrade 2016 efter kön

LÄNDER

De vanligaste länderna att utvandra till 2016

VANLIGA

 

I slutet av 2016 bodde nästan 1,7 miljoner personer i Sverige som är födda utomlands. Den siffran kommer alltså att öka dramatiskt under den närmsta 8-års perioden. Att ett folkutbyte de facto sker är ingen myt, det är ett faktum som inte kan bestridas.

Hur detta folkutbyte påverkar kommunerna, där närande personer ersätts av tärande, har jag tidigare skrivit om här.

/MickeK

 

Källor:
SKL:s ekonomirapport oktober 2017
SCB: Från massutvandring till rekordinvandring
SCB: Svenskfödda flest bland utvandrarna 2016

4 reaktioner på ”Trodde du folkutbytet var en rasistisk myt? Du hade fel.

 1. Det konstiga är att gammelsvenskarna verkar ganska ointresserade av saken. Det har funnits möjlighet att protestera..Ny Demokrati fick bara ca 7,7 % trots att dom inte kunde beskyllas för att ha rötter tillbaka i NS …..Jag trodde faktiskt att ca 35 % skulle rösta NyD.
  Hur som helst—eftersom vi som inte gillar massinvandring inte har någonstans att ta vägen- detta är vårt land !!- så är det folkrättsligt illegitimt att tillåta massinvandring.
  Det skulle krävts en folkomröstning där 100 % godkände Olof Palmes ideer om ”mulitkultur ” och ” allemansland ” .
  Som hyresgäst kan man påverka sin boendemiljö , men som medborgare är man totalt maktlös.

  Gilla

  • Ny Demokrati var över 20 år sedan. På den tiden, inte minst innan balkankrigen, var snacket om befolkningsutbyte mer eller mindre en myt. Visserligen hade kanske någon duktig kunnat räkna på scenarier men att det skulle bli såhär galet var svårt att tro. Att ingen skulle dra ner på nivåerna förrän hela systemet började kollapsa var inget jag kunde föreställa mig i alla fall.

   Men att folk inte ens nu får lite panik, som jag, visar hur stor makt mainstreammedia fortfarande har och kanske även hur lättlurade en del människor är. Jag menar, om man röstar på t.ex. M och tror att man kommer att få restriktiv invandringspolitik så är man inte lite naiv med tanke på M:s trackrecord med DÖ och Reinfeldt plus hela den privatisering av skattemedel som välfärdsindustrin med stor draghjälp av asylinvandringen utgör. M kommer att låtsas att de skärper politiken men siffrorna ovan kommer i princip att peka åt samma håll efter fyra år med M.

   Om folk i gemen verkligen på riktig fick klart för sig att det som bloggen beskriver inte bara är sannolikt utan oundvikligt så skulle SD få många fler röster och bra mycket mer extrema partier också. Det kommer naturligtvis att inträffa inom en ganska snar framtid men tyvärr kommer det nog att bli oroligheter och obehagligt. Eller så ger svenskar som vill vara svenskar upp och skapar någon slags diaspora i Sverige och några länder till, såsom t.ex. armenier och judar gjort.

   Gilla

 2. Pingback: Folkutbytet och islamiseringen – det pågår i allra högsta grad | Micke K - En Röst i Sverige

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s