414 dödfödda barn i Sverige ifjol – sjukvården saknar resurser

Under förra året föddes 414 dödfödda barn i Sverige – trots stora medicinska framsteg så har antalet inte minskat på 20 år. Orsaken är resursbrist, vi satsar helt enkelt för lite skattemedel på sjukvården.

Många länder i Europa har lägre dödstal per 1000 födslar, våra nordiska grannländer, Tyskland och Portugal är några exempel.

Orsaken till dödfödda barn är ofta infektioner och många barn skulle kunna räddas om det fanns resurser inom sjukvården.

Se klippet från SVT Rapport 12/11 – 19:30 sändningen:

 

Detta sker alltså i den ”humanitära stormakten” – som regeras av en ”feministisk regering”. Jag ser varken något humanitärt eller feministiskt i dessa siffror. Det är en skam för Sverige att så många kvinnor och familjer tvingas uppleva dödfödda barn – trots ett av världens högsta skattetryck.

Men så här ser det ut allt mer inom välfärden i vårt land, det finns inga resurser, inga pengar. Politikerna lägger allt och lite till på invandring. Ekonomiska migranter prioriteras framför svenska skattebetalare.

/MickeK

En reaktion på ”414 dödfödda barn i Sverige ifjol – sjukvården saknar resurser

  1. Du har självklart helt rätt, men vill bara påpeka att detta kan påverkas även av andra faktorer, som inte går att avhjälpa med mera resurser/pengar. När antalet invandrare från muslimska länder ökar i ett ickemuslimsk land så ökar även antalet dödfödda barn. Detta därför att i muslimska länder är befolkningarna inavlade på en nivå som är helt otänklig i andra samhällen och dödfödsel är en bieffekt av inavel. T.ex. bland pakistanier i Norge är det dubbelt så många dödfödda barn som bland etniska norrmän. Detta kan inte den norska vården göra något åt för denna riskökning skapar föräldrarna själva genom sitt äktenskapsmönster.

    Men detta kan man ju inte tala om då det inte är politisk korrekt, så det döljer man för vanliga Svenssons.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s