Drygt 84% av undersökta asylsökande har ljugit om sin ålder

Rättsmedicinalverket startade verksamheten med medicinska åldersbedömningar i asylärenden i mitten av mars och presenterar nu statistik till och med 31 oktober.

Migrationsverket har från mitten av mars till 31 oktober beställt medicinsk åldersbedöming av 10.009 personer. Rättsmedicinalverket har skickat utlåtanden om ålder på 7858 personer till migrationsverket.

Av de rättsmedicinska utlåtanden som hittills är utfärdade, avser 311 asylsökande av kvinnligt kön och 7 547 asylsökande av manligt kön. En kraftig överrepresentation av män.

Det abnorma antalet unga män som kommit till Sverige är ett problem för landet, det skrev bland annat Göteborgsposten om redan i januari 2016.

Skälen till att överskottet av män är ett problem är att samhällen med ett överskott av män tenderar att utveckla fler våldsbrott, egendomsbrott och brott riktade mot kvinnor – någonting som allt för många kvinnor och tjejer har fått erfara. En medborgarundersökning visar också på en överrepresentation av av utlänningar när det kommer till sexbrott, speciellt då grova sexbrott.

Överskottet av invandrade män är alltså ett stort problem kan vi konstatera. Tillbaka till RMV:s medicinska undersökningar då:

  • Rättsmedicinalverket bedömer att i 6 628 ärenden talar utförd undersökning för att den undersökta är 18 år eller äldre (183 asylsökande av kvinnligt kön och 6 445 av manligt kön).
  • Rättsmedicinalverket bedömer att i 112 ärenden talar utförd undersökning möjligen för att den undersökta är 18 år eller äldre (endast för asylsökande av kvinnligt kön, bland annat på grund av tidigare skelettmognad)
  • Rättsmedicinalverket bedömer att i 1 077 ärenden talar utförd undersökning möjligen för att den undersökta är under 18 år (14 asylsökande av kvinnligt kön och 1 063 asylsökande av manligt kön).
  • I 41 ärenden har någon bedömning av den undersökta personens ålder inte varit möjlig att göra eftersom visdomständer saknats och det inte varit möjligt att göra en magnetkameraundersökning av knäleden (siffrorna kan inte visas fördelade på kön eftersom antalet asylsökande av kvinnligt kön är för litet).

Så av 6628 ärenden av totalt 7857 talar allt för den undersökte har ljugit om sin ålder vid ankomst till Sverige – det motsvarar ca 84,3 procent av alla undersökta och nästan alla är män.

Mer information hittar ni på RMV:s hemsida, där man också redogör för metoderna vid medicinsk åldersbedöming.

/MickeK

 

En reaktion på ”Drygt 84% av undersökta asylsökande har ljugit om sin ålder

  1. Pingback: Och ni kallar SD för extrema? | Micke K - En Röst i Sverige

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s