Just nu rullas en sexskandal upp i Centerpartiet

En man har uteslutits ur CUF, Centerpartiets ungdomsförbund, han har utsatt kvinnor för sexuella trakasserier.

Länge pekades SD ut som det svarta fåret där en kultur härskade där sexbrott mörkades, Aftonbladet skrev bland annat om att hederskulturen var Åkessons ansvar – detta efter ”Hanna Wigh affären”.

Min åsikt är klar, sexbrott är vedervärdigt och de som utsätter andra för det ska straffas och absolut inte representera ett politiskt parti eller väljare. Mannen som anklagas för våldtäkt mot Hanna Wigh står nu inför en förundersökning. Må sanningen komma fram!

Om det är så att SD-mannen är skyldig och om det är så att hans partivänner har vetat om det och skyddat honom är det vedervärdigt!

Andra politiska partier, deras ledare, massmedia och folk på sociala medier frossade länge och väl i SD:s hemska kultur. Nu har smutskastandet svalnat lite grann, självklart beroende på bomben som briserade, de som smutskastat allra värst och samtidigt satt på piedestaler där de utgav sig för att vara antirasister, feminister och godhetens företrädare nu själva åkt dit!

Fredrik Virtanen, Ehsan Fadakar, Oisin Cantwell, som de har spytt galla över SD genom åren! Nu vet varenda en – i alla fall de som hänger på twitter –  vilka hycklande svin dessa ursäkter till män är! De står nu själva i skamvrån, uthängda som sexförbrytare. Man kan tycka vad man vill om att de hängs ut – MSM och diverse godhetsknarkare har inte varit sena att hänga ut människor med ”fel” politisk åsikt de sista åren. Vad tycker jag om detta, att människor hängs ut, att media och folk på sociala medier agerar polis, åklagare och domstol? Givetvis är det inte bra men nivån på debatten har trappats upp (eller ska vi säga ner (i dyngan)?) under åren och det som skett under hösten och sker är ett resultat av det. Antar att vi alla är lika goda kålsupare, men hänger A-sidan ut någon från B-sidan så självklart har man då satt en gräns för vad man själv är beredd att acceptera!

Åter till Centerpartiet. Annie Lööf har inte missat en chans, att offentligt bespotta SD och Åkesson har även i TV fått svara och försvara sig och sitt parti mot grova anklagelser. Oanständig hantering, skrev Annie Lööf i Aftonbladet efter turbulensen inom SD då anklagelser om sexövergrepp kom fram. Hade Annie rätt? Jag vet inte, inte många vet och kanske det aldrig kommer fram? Om hon har rätt i sak är det ”inte ok” (som Löfven skulle sagt).

Just nu rullas Centerpartiets egen sexskandal upp, på twitter gick Linnea Hylén ut med avslöjandet i fredags, att hon är en av de 1319 kvinnliga politiker i upprop mot sexövergrepp:

LINNEA

Twitterranten fortsatte och det framstår som att partiet har haft vetskap om vad som pågått utan att agera. Enligt Linnea Hylén har många tjejer utsatts, hon skriver i en tweet ”För vi är så många som blivit utsatta av honom

Hon går hårt åt sitt eget parti i twitterranten:

CENTERN

Hela ranten kan ni läsa här.

Senare svarade Centerpartiets Partisekreterare Michael Arthursson att mannen har uteslutits:

PARTISEKRETERARE

Detta uppmärksammades också i Expressen i morse vid 7-tiden

Cuf-medlem utesluten efter larm om övergrepp

#Metoo-kampanjen går under tiden vidare och det skulle inte förvåna om vi får ser fler avslöjanden närmsta dagarna och veckorna.

/MickeK

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s