Denna ängslighet och flathet, hur är det möjligt?

När muslimer i Malmö, i Sverige, år 2017 får stå och skandera att de ska skjuta judarna, att Muhammeds armé ska återvända – utan att polisen ingriper, då undrar jag, hur är detta möjligt?

Sveriges Radio P4 Malmöhus rapporterade om ”hätsk och hotfull stämning”, när ett 200-tal muslimer samlades på Möllevångstorget i Malmö, utan demonstrationstillstånd, för att spy ut sitt jude- och USA-hat.

Polisen sade till P4 Malmöhus att man inte haft patruller på plats. Det ger signaler till vissa grupper att HMF (lagen om hets mot folkgrupp) inte gäller alla, har du bara rätt hudfärg, religion eller ”värdegrund” så får du bete dig hur fan du vill i Sverige. Ja hur ska man annars tolka detta?

Denna flathet och ängslighet som visas upp så fort vissa grupper beter sig i det här landet är inget annat än en ren jävla skandal! Går du som svensk ut och skriver något på sociala medier som kan uppfattas som HMF så är risken stor att du straffas, på ett eller annat sätt.

Men när 200 muslimer står på våra gator och skriker sjufalt värre saker, då reagerar inte en jävel.

Vakna Sverige!

/MickeK

 

5 reaktioner på ”Denna ängslighet och flathet, hur är det möjligt?

 1. Det har varit så här väldigt länge.

  I HMF brott är det JK som beslutar om åtal och denna myndighet har länge och helt öppet förklarat att det absolut inte råder någon likhet inför lagen. År 2006 gick dåvarande JK ut och berättade att det var ok att hetsa mot judar, om man är muslim:

  https://www.expressen.se/debatt/jag-atalar-inte-faltrop/

  Två olika JK har, med tio års mellanrum, konstaterat att de inte kommer att åtala folk som hetsar mot svenskar:

  Tidigare Justitiekanslern (JK) Göran Lambertz var av uppfattningen att inte svenskar omfattas.[

  ”syftet vid tillkomsten av straffstadgandet om hets mot folkgrupp var att tillförsäkra minoritetsgrupper av skilda sammansättningar och bekännare av olika trosuppfattningar ett rättsskydd. Det fallet att någon uttrycker kritik mot svenskar torde inte ha varit avsett att träffas av straffstadgandet „
  – Justitiekansler Göran Lambertz, 2003, [7]

  Samma bedömning gjordes av nuvarande justitiekansler Anna Skarhed i januari 2013.”

  Gilla

 2. Hade inte blivit ett dugg förvånad om Margot Wallström hade varit en av huvudtalarna på plats. Det är sån ynkedom för Sverige att det finns inte ord för det.

  Gillad av 1 person

 3. Reblogga detta på Helt apropå och kommenterade:
  Samtidigt får vi inte glömma att allt hat som idag riktas mot Israel och det judiska folket är direkt sammankopplat till den svenska regeringen, samt en del från präster inom den svenska kyrkan

  Gillad av 2 personer

 4. Jag förstår inte hur man som polis kan se sig själv i spegeln utan att skämmas ? Polis griper pensionärer för HMF när den gamle vågat säga ifrån mot utländska fridstörare och vandalism , men är totalt passiva mot utländska våldsverkare.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s