SD störst i Sentios decembermätning

SD är största parti i Sentios decembermätning – tillsammans med socialdemokraterna. Båda partier får 23 procent av sympatierna. SD har medvind och går framåt medan socialdemokraterna tappar stort.

Det ser ut att bli en hård kamp till valet 2018 vilka som ska bli det största partiet, just nu ligger SD och Socialdemokraterna lika och moderaterna som har ökat ligger bara snäppet efter.

Samtidigt kämpar småpartierna för att hålla sig över 4%-strecket, liberalerna ligger strax över, miljöpartiet och KD strax under. De får kämpa för att inte åka ur riksdagen efter nästa val.

Fi, Piratpartiet och Medborgerlig Samling finns med på listan men har alla en bit kvar upp till 4% spärren.

Mätningen är utförd med webbpanel mellan 1 och 6 december. 1208 personer har intervjuats varav 807 har uppgett partipreferenser.

SENTIO

Hur går det i nästa mätning, får vi se SD ensamma på toppen i januari? Det återstår att se men helt klart har SD medvind just nu.

Hela mätningen kan du läsa om på Nyheter Idag.

/MickeK

3 reaktioner på ”SD störst i Sentios decembermätning

  1. SD´s valresultat 2014 förespåddes mest rättvisande av Sentio. De underskattade visserligen SD med någon procent. Men övriga partier missade helt I vissa fall med 4%.
    Den stora skillnaden beror på mätnetoderna och vilka ”viktningar” som görs av undersökningsinstituten. Nätundersökningar har visat sig vara mer rättvisande för att kartlägga opinionen för SD.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s