Gränsen är öppen för de som kommer – men stängd för de som ska utvisas

Sveriges gräns är öppen – åt ett håll. För den som vill komma hit är det fritt fram. För de som ska utvisas är det bara för dem att stänga dörren själva, så att de inte kommer ut.

Samtidigt som Migrationsverket förbereder sig för att ta emot uppåt 80.000 nya asylsökande under 2018 har miljöpartiet återigen fått sin vilja igenom och denna gång betyder det – rent praktiskt – att ingen människa kommer att kunna utvisas.

Hur det går för Sverige tycks varken oroa Socialdemokraterna eller moderaterna, dessa så kallade ”statsbärande” partier väljer makten före Sverige – och därför har det extremistiska miljöpartiet fått styra och ställa i migrationspolitiken ända sedan 2011.

Ygemans löfte om 80.000 som skulle utvisas är inget annat än tomma ord. Genom gymnasielagen som infördes i somras är det bara för en person som fått avslag på sin asylansökan gång på gång att lämna in en ny ansökan om gymnasiestudier – då stoppas utvisningen.

– ”Vem som helst kan göra en ansökan. Vi kan ju se en risk att personer som blir dömda för brott till utvisning gör en ansökan enligt gymnasielagen, och det faktum att de gjort en ansökan innebär att vi inte kan verkställa utvisningsbeslutet”, säger Patrik Engström, chef för gränspolisen.

Gränspolisen ser redan ett par veckor tillbaka att de tvingas släppa personer som skulle avvisats och givetvis visste beslutsfattarna om detta när lagen sattes i sjön, men som sagt, när maktbegär tillåts styra handlingar, då tas korkade beslut.

/MickeK

 

4 reaktioner på ”Gränsen är öppen för de som kommer – men stängd för de som ska utvisas

  1. Pingback: Sverige i asyltopp – trots ”EU:s miniminivå” | Micke K

  2. Pingback: Politiker måste fråga sig om det är värt att välkomna vissa kulturer till vårt land | Micke K

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s