Malmö: stark tillväxt men hög arbetslöshet

Malmö har en stark tillväxt men likväl nästan högst arbetslöshet i landet – kring 15% av arbetsför befolkning är arbetslösa i Malmö. Orsaken stavas givetvis invandring.

De sista 10 åren har antal personer som jobbar i Malmö ökat med 10 procent. Rekordmånga har sin arbetsplats i Malmö, över 170.000 personer. Av de över 170.000 som jobbar i Malmö är runt 40 procent jobbpendlare från andra kommuner.

Trots att det går så bra för Malmö på jobbfronten ser det mycket dystert ut på arbetslöshetsfronten, enligt Anna Hansen på Arbetsförmedlingen är förklaringen att utbildningsnivån på boende i Malmö inte matchar de jobb som finns.

Malmö, en fattig stad med stor arbetslöshet
MALMÖ
Malmö lider alltså av brist på arbetskraft. En orsak till detta är givetvis den enormt stora invandring som Malmö haft och det av tärande och icke närande människor – ungefär en tiondel av hushållen i Malmö behöver försörjningsstöd (socialbidrag) enligt Sydsvenskan.

Så kan det gå, när landet (och Malmö) styrs av politiker som inte förstår att handling har konsekvens. Mer om naiva politikers brist på konsekvensanalys kan ni läsa här.

/MickeK

 

En reaktion på ”Malmö: stark tillväxt men hög arbetslöshet

  1. Det ramlar in många från Somalia …vad gör folk där ? Förutom sjöröveri alltså ?
    Jag läste att det i Malmö fanns 10 000 tals zigenare som flyttat till Sverige från Polen , fd. Jugoslavien mm …
    Men i ärlighetens namn skall nämnas att det finns många araber som driver pizzerior och småbutiker – men skatteintäkterna blir nog begränsade …..jag som infödd skulle inte klara / orka med den flod av papper skatteverket skickar ut och kräver tillbaka ifyllda.
    Jag misstänker att många bara skiter i det och kör så länge det går.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s