Terrorattackerna mot svensk polis 2017 – närmare krig än så här kommer vi inte

Ett flertal attacker har skett mot polisstationer, polisers hem eller egendom under 2017. Staten har inte längre ett våldsmonopol, vår demokrati är under attack och nu är det dags att politiker agerar.

Sverige är utsatt för terrorattacker och det slår rakt mot rättsstaten, mot de som ytterst ska skydda oss. Något våldsmonopol kan vi inte längre tala om när invandrade kriminella går på våra gator, med tyngre vapen än polisen och utrustade med skyddsvästar för att stå emot attacker. Närmare krig än så här kommer vi inte!

Ett antal uppmärksammade attacker mot svensk polis under 2017:

Förutom ovanstående lista kan tilläggas otaliga attacker mot polis (och annan blåljuspersonal) med allt från stenar till raketer.

Vid den senaste terrorattacken igår kväll skadades lyckligtvis ingen människa – men det är bara en tidsfråga innan det sker om dessa attacker mot vårt samhälle inte stoppas.

Polisbilen skadades kraftigt i explosionen i Malmö (Bild: Johan Nilsson TT / Nyhetsbyrån)
POLISBIL

Malmöpolisen har varit mycket hårt pressad den senaste tiden. I onsdags hittades en man mördad vid Nydalaskolan i Malmö. Det är bara en av flera pågående och olösta mordutredningar i staden under året.

Alla vet att i grunden är orsaken bakom utvecklingen i Sverige öppna gränser och en oansvarig invandring – men politikerna verkar helt handlingsförlamade. Det flaggas för hårdare straff, vilket i och för sig är bra, men utöver det är det lite floskler om ”oacceptabelt” och annat de får ur sig.

Polisen får inte de resurser de behöver för att klara av dagens situation och vad värre är – politiker fortsätter fylla på med folk i Sveriges så kallade ”utanförskapsområden”. Det är ett recept för att förvärra situationen ytterligare.

Läs mer om hur krisen förvärras för varje vecka och hur politikerna beslutat att rekordhöja flyktingvoten 2018 – plus att migrationsverket prognosticerar för uppåt 80.000 asyl och anknytningsärenden nästa år:

Det ser ut som att situationen i Sverige kommer att förvärras innan det kan bli bättre. Frågan är vad som ska få handfallna politiker i det här landet att vakna? När det utsätts personligen?

I juni presenterade polisförbundet en rapport som visade att sju av tio poliser upplever utökad utsatthet för hot och våld den senaste två åren. Arbetsuppgifter som i ”normala fall” bara kräver en polispatrull kräver ibland 2-4 polispatruller numera.

I vissa områden är det idag ”en del av normalbilden att unga gemensamt går till angrepp mot polis”.

Av Polisförbundets undersökning framgår nu att 30 respektive 26 procent av de poliser som utsatts för hot och våld i tjänsten utsatts för sten-/flaskkastning respektive beskjutning med fyrverkerier/pyroteknik de senaste tolv månaderna.

Det exceptionella våldet mot polisen har blivit vardag och under tiden flosklar naiva politiker vidare med ”kraftuttryck” som ”oacceptabelt” och ”inte okej”. Nu måste politikerna förstå att asylstopp och återvandring krävs.

/MickeK

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s