Finansministern: Pengarna räcker inte till fattigpensionärerna

Magdalena Andersson, S, vill göra mer för fattigpensionärerna. Men pengarna räcker inte till att sänka pensionärsskatten snabbare, hävdar hon. Självklart, de prioriterar ju allt och alla framför de som byggt landet!

Regeringen planerar att ta bort den så kallade pensionsskatten 2020. Finansministern hade gärna sett att det skett tidigare men, som hon säger, ”pengarna räcker inte till”.

Hur man kan påstå att pengarna inte räcker till är en gåta – med tanke på alla extra anslag som gått till migrationen senaste åren – och vi pratar här om åtskilliga miljarder! En till synes bottenlös kista har funnits när Migrationsverket behövt mer pengar. Sanningen är ju den att regeringen prioriterar utlänningar, ofta ekonomiska migranter, framför de som byggt det här landet.

Pengarna räcket inte till pensionärerna säger Magdalena Andersson
PENGARNA

Med en av världens högsta skatter är det faktiskt skamligt att komma undan med att säga att pengarna inte räcker till för de som byggt Sverige. Det finns pengar, frågan är bara hur man prioriterar, det är faktiskt vad politik går ut på. Ofta har de som ställt sig kritiska till Sverige invandringspolitik de sista åren fått höra att man ”ställer grupper mot varandra”.

Well, att skyffla in miljard efter miljard till förmån för nyanlända som kommit till Sverige – istället för våra gamla, vad är inte det om inte att ställa grupper mot varandra?!

Förresten, att ta från biståndet, pengar som går till de verkligt fattiga, till de vars liv kan hänga på dessa slantar, till förmån för en massiv invandring till Sverige, vad kallar man det? Det är också att ”ställa grupper mot varandra”

Enligt tillgänglig statistik från Eurostat – EU kommissionens egen statistik – visade i höstas att 16,8% av pensionärerna i Sverige lever under gränsen för risk för relativ fattigdom. Minst 355.000 pensionärer lever under fattigdomsgränsen.

Själva gränsen på 60% av medianinkomsten har sänkts från ca 12.100 kronor till omkring 11.800 kronor mellan pren 2015 till 2016. Särskilt kvinnor är utsatta i Sverige och allra sämst ställt är det för 75-plussare – där lever 24,5% under EU:s fattigdomsgräns. Även bland 75-plussarna ser det sämst ut för kvinnorna, hela 31,3% har en inkomst under fattigdomsgränsen.

Sverige har 355.000 fattigpensionärer
FATTIG

För mig är det ofattbart hur folk fortfarande kan tänka sig att rösta på sossarna, eller för den delen, Alliansen. Sosseregeringen är en katastrof och Alliansen har gett dem frikort att köra landet i diket. För i diket har de kört, när till och med Sveriges finansminister går ut och vädjar, sänder signaler, att de som söker asyl inte borde välja Sverige, för det fungerar inte längre, då är det illa. Det ska mycket till innan en socialdemokratisk finansminister går ut och erkänner att man totalt misslyckats med invandrings- och integrationspolitik

Med nio månader kvar till valet får vi hoppas att fler väljare nyktrar till och ser hur galet regeringen prioriterar – med Alliansens goda minne! För det finns alternativ som prioriterar Sverige och svenskarna före andra, precis som det ska vara!

/MickeK

5 reaktioner på ”Finansministern: Pengarna räcker inte till fattigpensionärerna

 1. Alla dessa klyschor i den migrationspolitiska debatten, t.ex. att inte ställa grupper mot varann, har ju bara tjänat syftet att avsluta obekväma diskussioner eller fungerat som verbala knölpåkar för att en gång för alla försöka tysta dissidenter, t.ex. rasist!
  De har inte på något vis tjänat ett konstruktivt syfte. Det har hela tiden handlat om demagogiska tjuvtricks. Motbjudande är bara förnamnet på hur etablissemanget skött denna ödesfråga för Sverige!

  Gillad av 1 person

 2. Några människor har sosseriet i sitt DNA. Dessa kommer inte någonsin att ändra åsikt. Dessutom, det är bara 8 månader till valet.

  Gilla

  • Enligt statsvetaren Oscarsson, han som medverkar i TV4, så byter ungefär hälften av väljarkåren aldrig politiskt parti. Oavsett vad som än inträffar. Min erfarenhet är att gamla inbitna sossar är värst. Många är s.k. hästväljare. Röstar på partiet även om det har en häst som partiledare.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s