I Sverige, 2018, går skattepengar till att förtrycka barn i skolan

Hur är det möjligt, trots all kunskap som idag finns kring hederskultur och förtryck, att skattepengar går till att förtrycka flickor i en svensk skola?

På Kungsgårdsskolan i Ängelholm har man köpt in burkinis till invandrarflickorna – och man ser det som en bra lösning på hur flickorna kan få godkänt på idrotten – man måste ju simma för att få godkänt.

Annika Karlsson, lärare på skolan, ser oförskämt glad ut med ett kvinnoförtryckande plagg i händerna – burkini som skolan köpt in
BURKINI

Två flickor i skolan, Somayeh Heidary och Bareera Ahmad tycker det är pinsamt att de inte fick vara med på simundervisningen för sin mamma och pappa. De vill inte visa sina ansikten på bild för SVT Helsingborg för ”det är pinsamt att visa ansiktet när man pratar om sånt här”.

Satsningen är ifrågasatt, så visst sunt förnuft finns fortfarande i det här landet; Juno Blom, nationell samordnare för att motverka hedersrelaterat våld vid länsstyrelsen i Östergötland:

– Jag tycker det blir problematiskt när skolor eller kommuner köper in burkinis, för vilka signaler sänder det till flickorna? Man spelar vårdnadshavarnas önskan och förlegade värderingar rakt i händerna, säger hon.

På skolan håller man inte med, man vill följa skollagen och Teresa Torle på Kungsgårdsskolan tror att ”detta är ett steg så att de här flickorna kan bli samhällsmedborgare i Sverige”.

Uppenbarligen tänker Teresa Torle att bara de blir samhällsmedborgare (vad är de i så fall nu om inte just det?) så är allting bra. Att skolan uppmuntrar till förtryck tycks hon inte bry sig ett dugg om, men det är klart, det är ju bara några utlänningar som förtrycks, då kan det få gå, eller?

/MickeK

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s