Sentio januari, socialdemokraterna ökar, SD näststörsta parti

Sentio januari ger anledning för Stefan Löfven att vara nöjd, Socialdemokraterna ökar med fyra procentenheter jämfört med december. Sverigedemokraterna är näststörsta parti

Något förvånande tycker nog många att det är att socialdemokraterna ökat med hela fyra procentenheter men med en opposition som inte inger förtroende plus att sossarna har ändrat sin retorik och politik ganska mycket – det kan idag vara svårt att avgöra om ett förslagkommer från S eller SD – så är det kanske ändå inte så konstigt.

Centerpartiet har ju tydligt deklarerat att SD är deras motpol, Liberalerna tar inte i SD med tång och dessa två partier tror sig Moderaterna kunna samarbeta med och få igenom sin allt mer SD-liknande politik. Som sagt, det inger inte förtroende och det tror jag att väljarna ser igenom – moderatledaren Ulf Kristersson har haft sin smekmånad.

Sverigedemokraterna ligger kvar som andra största parti medans moderaterna tappar en aning jämfört med decembermätningen. Liberalerna, Miljöpartiet och Kristdemokraterna kämpar alla runt 4% spärren. Fi har ökat, frågan är om de kan fortsätta öka och nå spärren för riksdagsinträde innan valet i september. Medborgerlig Samling slog sin på listan i december och ökar marginellt i januarimätningen – har de en chans att nå riksdagen? Det som ligger dem i fatet tycks vara att de inte har någon profilfråga, vilket kan vara en orsak till att de knappt syns i media alls.

Sentio, januari
SENTIO_JANUARI

Mätningen är utförd med webbpanel mellan 12 och 16 januari. Totalt har 1191 personer intervjuats varav 841 uppgett partipreferenser.

Mer om mätningen kan ni läsa på Nyheter Idag.

/MickeK

 

 

2 reaktioner på ”Sentio januari, socialdemokraterna ökar, SD näststörsta parti

  1. Lägger man ihop (S) & (M) får man 47 % …det är svårt att finna ord för väljarnas dumhet..-
    Tsunami av immigranter som är våldsamma och har vidskepliga föreställningar , försvaret nedlagt och anläggningarna sålda , polisen sönderbyråkratiserad och feminiserad , osv..
    men väljarna vänder inte ryggen åt missdådarna…stööööööön.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s