I Danmark diskuterar man självklarheter

Danmark visar vägen, tänk om vi hade politiker i Sverige som var vuxna ansvaret att leda ett land. Ja man avundas danskarna som har politiker som vågar se problemen som invandring orsakar – och göra någonting åt det

Det är nog många svenskar som avundas danskarna, när till och med det danska socialdemokratiska partiet visar sundhetstecken som man bara kan drömma om att Löfven och hans partikollegor skulle göra. Medan svenska socialdemokrater visar en undfallenhet och ovilja att diskutera problem som är relaterat till vissa invandrargrupper och religioner, har danskarna en rak och frejdig debatt om det samma.

I Sverige är mer än 18% av folket utlandsfödda medan siffran i Danmark är ”bara” 8% – där ser nu Danmark problemen och börjar göra någonting åt dem. Självklart är Sverige också ett avskräckande exempel på hur illa det kan gå om man skulle släppa det ännu längre än vad man redan gjort i Danmark.

I Danmark diskuteras, öppet och ärligt, vad man behöver göra för att stå upp för danska och västliga värderingar, hur man kan se till att Danmark inte, som tyvärr Sverige, förändras i grunden till något man inte kan vrida tillbaka.

Några exempel på dansk klokhet:

  • Ingen familjeåterförening i utsatta områden, de bär redan en stor social börda. Utlänningar i Danmark tillåts alltså inte ta sin familj till Danmark, då får de flytta någon annanstans (tyvärr ligger Sverige nära till, geografiskt och politiskt)
  • Avskaffad asylrätt, istället ska asylsökande få söka i tredja land. Danska sossar inser att det har kommit fler asylsökande till Europa än vad vi kan hantera. Givetvis är Löfven kritisk till det danska S-förslaget, han förstår ju inte bättre.
  • Danska regeringen vill förbjuda burka och niqab, de har förstått att man måste sätta ner foten mot islam och kvinnoförtryck. Danska justitidepartementet skriver i ett pressmeddelande: ”I Danmark ska vi möta varandra på ett ordentligt sätt – ansikte mot ansikte”. Självklarheter tycker förstås var och en med sunt förnuft!
  • I Danmark blir terrorister av med sitt medborgarskap, till skillnad mot Sverige där de får bidrag, bostad och skyddad identitet

Minns också 2015, när svenska socialdemokrater förfärades över sina danska vänner som sa något så motbjudande som att de som kommer till Danmark förväntas jobba! Detta var en ”motbjudande retorik” i svenska sossars öron och ögon, inte tvingar man väl stackars utlänningar att jobba, de ska ju leva på allmosor i våra getton!

Bild från den danska S-kampanjen som väckte ilska i Sverige:
DANMARK
Medan Danmark, samt även Norge och Finland, visar en allt sundare syn på invandring från utomeuropeiska kulturer fortsätter Sverige med öppna gränser – fortfarande väller folk in över våra gränser varje vecka – både asylsökande och de som kommer för att återförenas med sina familjer och klaner.

Hur illa ska det behöva bli i Sverige innan politiker här på allvar förstår att det varken är rasistiskt eller främlingsfientligt att oroa sig över att vårt land förändras, i grunden, till oigenkännlighet?

/MickeK

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s