Moskén i Växjö söker tillstånd för böneutrop

Det var inte länge sen vi kunde läsa om moskén i Karlskrona där böneutop tillåts varje fredag. Som ett brev på posten ställer nu muslimerna i Växjö samma krav – för att ”muslimer ska känna sig ännu mer hemma”

Den 16 december skrev jag här på bloggen om muslimer som, i protest, bad offentligt på torget i Uddevalla. De ville ha en ny moské på skattebetalarnas bekostnad. En moské är förstås bara första steget, sen kommer givetvis krav på böneutrop.

I november var det premiär för böneutrop i Karlskrona – till att börjas med en gång i veckan eftersom, jag citerar; ”Vårt samhälle är inte förberett för böneutrop fem gånger om dagen sju dagar i veckan

Nu är det alltså dags för Växjö att islamiseras – om muslimerna får som de vill. Ismail Abu Helal tror att det skulle vara bra för integrationen, det skulle bli en bekräftelse på religionsfriheten i Växjö. Det framgår inte av artikeln i SVT hur muslimer kan integreras i det sekulära Sverige genom mer islamisering – för det är böneutrop givetvis.

Till vänster, den tillfälliga moskén i Araby i Växjö. Till höger: Ismail Abu Helal
ARABY

Polisen i Växjö avvaktar vad miljö- och hälsoskyddsnämnden säger innan de ger tillstånd. Om tillstånd ges så gäller det i ett år. Efter det behöver en ny ansökan lämnas in.

Fittja, Karlskrona och snart Växjö, sakta men säkert islamiseras Sverige – och det under parollen ”det är bra för integrationen”. Frågan är, vem ska integreras med vem?

/MickeK

 

En reaktion på ”Moskén i Växjö söker tillstånd för böneutrop

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s