Ungdomsgäng skrämmer boende och butikspersonal vid Länsmanstorget i Biskopsgården i Göteborg

30-40 svartklädda invandrarungdomar skrämmer boende och butikspersonal vid Länsmanstorget i Biskopsgården i Göteborg. Kommunen och polisen har satt in extra resurser för att lugna situationen.

Folk vågar inte handla här längre, säger en ung kvinna till Göteborgsposten. Göteborgs kommun, näringsidkare och boende bekräftar alla bilden för GP – 30-40 svartklädda tonåringar och vuxna unga män skrämmer varje kväll både boende och butikspersonal, genom att samlas i entrén till ICA-butiken vid Länsmanstorget.

Nattvandrare och fältsekreterare mobiliseras för att skapa trygghet Bild: Robin Aron / GP
Länsman

När Göteborgsposten besöker platsen drar de flesta iväg men då och då passerar mindre klungor med ungdomar, en del av dem hälsar men de allra flesta är desto mindre trevliga enligt GP:s reporter.

Dra härifrån. Jag lovar, jag kommer att döda er, säger en ung man till GP.

Ni är inte välkomna här, säger en annan maskerad man samtidigt som han pratar med någon i telefon.

Man förstår av texten i GP att de här invandrarna skyddar sitt revir, sitt område. Inga svennar ska få komma in och styra, det här är deras område. Polisen är självklart inte heller välkommen, det behöver jag knappast skriva?

Den senaste veckan, under sportlovet i Göteborg, har det varit som värst enligt GP-reportaget. Näringsidkare säger dock till GP att det pågått i flera månader. De är rädda för invandrarungdomarna och vågar inte ställa upp med namn och bild i reportaget.

– De brukar stå 30-40 stycken precis utanför matbutiken. Medan resten står nere i garaget och röker marijuana. Det är extremt obehaglig stämning. Och det har eskalerat väldigt de senaste månaderna. Man blir förbannad över att det kan vara så här i Göteborg i dag, säger en person.

– Folk som ska hit och handla tycker det känns jätteobekvämt. Häromkvällen var det killar som slogs. För oss som jobbar känns det väldigt jobbigt, säger en annan person som jobbar i närheten.

I garaget under torget står många ungdomar och röker marijuana. En ordningsvakt som regelbundet patrullerar området syns på bilden
Länsman2

Ungdomarna har även stulit i butikerna men ingen vågar säga till fast de ser vad som händer – de är rädda för den stora folkhopen.

Säger du till blir de arga och skriker rasist. Du vågar inte gå ut i den folkhopen för att en person snattat för femtio kronor då, säger en person till GP.

Det framgår av reportaget att polisen gjort insatser kring de andra torgen i Biskopsgården. Man har det senaste året satsat extra på att bekämpa den öppna drogförsäljningen vid framför allt Vårväderstorget och Friskväderstorget. Av den anledningen har problemet / ungdomarna flyttat på sig.Bland de boende är vissa kritiska mot att Biskopsgårdens fritidsgård Vårvinden bara riktar sig till ungdomar i årskurs 6-9.

Problemet blir att alla yngre och äldre samlas vid Länsmanstorget istället. Det finns inga samlingsplatser. Och det här vet kommunen. Jag blir så trött på detta, säger en person som själv är kommunanställd till GP.

Västra Hisingens stadsdelsförvaltning har satt in extra resurser veckan ut men man säger till GP att mycket ansvar vilar på föräldrarna.

Polisen vittnar bland annat om en situation där ibland så unga som 11-12 åriga barn hamnar i samröre med 20-åringar, där en del har sysslat med olika typer av gängkriminalitet och drogförsäljning.

Polisen vill undvika att fler unga dras in i den kriminella verksamheten och därför jobbar de väldigt mycket med att röra sig bland annat Friskväderstorget. Men, säger Daniel Neck som är kommunpolis, ”killarna försvinner ju inte för att vi är där, de förflyttar sig till andra platser”.

De här problemen läser man oftare om runt om i Sverige, inte bara storstadsområdena är utsatta, det sprider sig över landet i takt med att fler utomeuropeiska, icke västliga, invandrare bosätter sig på olika orter i Sverige.

Hur förstört ska Sverige få bli innan politiker erkänner hur förbannat dumt de har handlat? Nu krävs asylstopp, stopp för anhöriginvandring och återvandring en masse. Hoppet står till Sverigedemokraterna, men vaknar tillräckligt många väljare i tid?

/MickeK

En reaktion på ”Ungdomsgäng skrämmer boende och butikspersonal vid Länsmanstorget i Biskopsgården i Göteborg

  1. Pingback: Ungdomsgäng skrämmer boende och butikspersonal vid Länsmanstorget i Biskopsgården i Göteborg – Rosa Traktorn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s