Sentio februari – Moderaterna bromsar upp, SD stabila på drygt 20% och andra största parti

Sentios februarimätning är här och moderaterna tycks ha bromsat upp medan socialdemokraterna backar. Sverigedemokraterna är stabila på drygt 20% och fortsatt andra största parti.

Socialdemokraterna är fortsatt största parti även om de backar från januarimätningen, från 27% till 24,6%. Sverigedemokraterna och moderaterna är ungefär jämnstora men SD ligger kvar på andra plats – på runt 22%, precis som i januarimätningen.

Centerpartiet ökar en aning, nu uppe på 10,8% och liberalerna kryper över 4%-spärren igen. Miljöpartiet backar och ligger nu på 3,3%. KD ligger illa till på sina 2,2%, få se om det hjälper när de nu tagit in Bert Karlsson som ”draglok”?

Bland småpartierna noteras att F! ligger under 2% nu och MED kämpar på runt en halv procent av väljarsympatierna, behöver de kanske en profilfråga för att öka i mätningarna?

Trots att fler partier kopierat allt mer av SD:s politiker ligger de stadigt på över 20% – det tyder på att väljarna inte riktigt litar på de andra partierna och det är i och för sig inte konstigt alls. Originalet, SD, som stått för samma politik vad gäller invandringen under flera år framstår så klart som mest trovärdigt.

Sentios februarimätning
SENTIO

Mätningen är utförd med webbpanel mellan 9 och 14 februari. Totalt har 1002 personer intervjuats varav 691 uppgett partipreferenser.

Du kan läsa mer om mätningen på Nyheter Idag.

/MickeK

2 reaktioner på ”Sentio februari – Moderaterna bromsar upp, SD stabila på drygt 20% och andra största parti

  1. Pingback: Yougov februari: socialdemokraterna tappar stort, SD ökar till drygt 22% | Micke K - En röst i Sverige

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s