Annie Lööf och C sågar regeringens amnesti – vill att fler som ljugit om sin ålder ska få möjlighet att stanna i Sverige och ta del av vår välfärd

Regeringens förslag om tillfälliga uppehållstillstånd för ”ensamkommande” är inget annat än förtäckt amnesti. Förslaget går ut på att de som kom till Sverige före den 24 november 2015 – och ljög om sin ålder – ska få stanna i Sverige, ”om de vill utbilda sig”

Detta förslag har sågats av många, inte minst alla remissinstanser. Nu sågas förslaget också av Annie Lööf och centerpartiet, men av helt andra anledningar – Annie Lööf menar på att förslaget ger små möjligheter för de som ljugit om sin ålder att få stanna i Sverige. Centerpartiet hoppas att regeringen ändrar sitt lagförslag, så att fler ska få stanna.

– Jag utgår ifrån att regeringen lyssnar. Inte för Centerpartiets skull, utan för dom ensamkommande barnens skull, säger Annie Lööf enligt Sverige Radio.

Annie Lööf vill att fler som ljugit om sin ålder ska få möjlighet att stanna i Sverige och ta del av vår välfärd Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
ANIIELÖÖF

Förslaget, som det redan är utformat, innebär i princip ett slut på reglerad invandring (i den mån vi kan säga att vi haft det de sista åren, de kan man också debattera!). Men centerpartiet är inte nöjda med det, de kräver alltså att svenska folket ska öppna både hjärtan och plånböcker ännu mer.

Om det åtminstone hade varit till människor i nöd – men nu pratar vi ändå om afghaner, som VALT ”Destination Sverige” av skäl vi alla känner till – en välfärd för vem som helst som klarat att ta sig till vårt land – och även om de uppenbart har ljugit sig till fördelar genom att uppge fel ålder, så tycker extremisterna i centerpartiet att de ska få åtnjuta vår välfärd.

Flera remissinstanser har påpekat att regeringens förslag går tvärs emot dagens regler, det skriver Barometern:

Förvaltningsrätten i Malmö skriver att förslaget ”kraftigt avviker från gällande rätt”. Migrationsverket talar om ett ”markant avsteg från praxis”. Och juridiska fakulteten vid Stockholms universitet påminner om att det ”knappast är optimalt med en tillfällig lag som ska ersättas av en ny lag som ännu icke har trätt ikraft men i vilken det nu föreslås ändringar”.

Lövins (mp) och Löfvens (s) förslag om ”ensamkommande” innebär markanta avsteg från praxis
SMP

Barometern fortsätter: ”Ingen av de juridiska remissinstanserna tycker att förslaget är principiellt hållbart; flera påpekar att det knappt är begripligt. Kammarrätten i Stockholm, där även Sveriges högsta domstol i migrationsärenden finns, kallar regeringens förslag ”oerhört svårtillgängliga”.”

Daniel Braw på Barometern skriver: ”Men att Centerpartiet efter remissinstansernas kritik skulle kunna rösta ja får anses uteslutet.

Enligt vad Annie Lööf själv sade till SR, så sent som igår, så ser det ut som Daniel Braw har rätt – men av fel orsak. Centerpartiet vill inte stöda förslaget, inte för att det skulle ge ”ensamkommande” lögnare rätt att stanna i Sverige, utanför att de tycker att ännu fler borde få stanna!

/MickeK

 

En reaktion på ”Annie Lööf och C sågar regeringens amnesti – vill att fler som ljugit om sin ålder ska få möjlighet att stanna i Sverige och ta del av vår välfärd

  1. Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
    Annie Lööf och Centerpartiet är endast destruktiva politiska krafter som inte inser att de har ett politiskt mandat att förvalta. Inte endast för partiet utan för hela den svenska befolkningens ve och väl. de som betalar all politisk verksamhet via skattsedeln.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s