Johan Forssell (m) svarar på mina frågor om Sveriges ödesfråga – invandringen

Jag ställde fyra frågor till moderata företrädare och fick svar från Johan Forssell, migrationspolitisk talesperson för moderaterna. Jag vill kort redogöra för var moderaterna står här.

Sverigedemokraterna har tidigare redogjort för sin syn på ödesfrågan för Sverige – asyl- och anhöriginvandringen, man vill ha totalstopp på asylinvandring, försörjningskrav på anhöriginvandring och stort fokus på återvandring.

De fyra frågorna jag ställde här och sen pingade moderata företrädare på twitter har fått svar, av Johan Forssell.

Fråga 1: Asyltaket, hur många tycker ni Sverige kan ta in fortsättningsvis, eller ska vi ha nollgräns?

Moderaterna binder sig inte vid någon siffra, varken 0, 10, 20 eller 30.000 asyl per år.

Beskedet är att vi vill se en skärpt migpol och en lägre nivå på asylmottagandet, säger Johan Forssell på twitter.

Fråga 2: Anhöriginvandringen, ska de som fått PUT ha fullständigt försörjningsansvar? Måste de ha ett arbete?

Försörjningskravet för anhöriginvandring behöver skärpas ordentligt. Både avseende nivå på inkomst och tidsperiod, svarade Johan Forssell.

Fråga 3: Hur ställer sig moderaterna till återvandring?

Att återvända till sitt hemland är ett individuellt beslut. Vi har inga förslag om att öka bidragsdelen, svarade Johan Forssell.

Fråga 4: Hur ska ni få igenom er politik i samarbete med Alliansen?

På denna fråga svarade inte Johan Forssell direkt, men han skrev, citat:

Vi samarbetar och har nyligen sträckt ut en hand till S för att få en långsiktig migrationspolitik som håller över tid utan tvära kast. En återgång till tidigare migpol är oerealistiskt för oss moderater.

Han skrev vidare: ”Jag själv, liksom bl a Ulf, har flera gånger sagt att asylinvanderingen behöver ytterligare minskas framöver. Men ett exakt antal är svårt att säga. Styrs av integrationen.

Johan Forssell (m) svarade på frågor om ödesfrågan för Sverige
JFORSSELL

Som jag tolkar svaren från moderaterna så tycks de mena att Sverige fortsatt kan ta emot och försörja asylinvandrare, däremot kan de inte sätta någon gräns för vad vi klarar. Jag tycker personligen att det är oroväckande att inte moderaterna har gjort den analysen – som SD har gjort.

Jan Ericsson, moderat riksdagsman från Sjuhärad, anser däremot att vi bör gå ”ner mot noll”, jag citerar från en av Jans tweets:

Jag tror det är på tok för mycket det närmaste åren och anser att vi bör gå ned mot noll i åtminstone 2-3 år.

Men det är alltså inte partiets officiella ståndpunkt. Jan Ericsson och Hanif Bali må vara bra med sunda åsikter, men deras åsikter stämmer inte alltid överens med partiet – och frågan kvarstår, vilken politik gäller när M ska samarbeta med C och L (eller över blockgränsen).

Min analys är klar, långt innan flyktingkrisen, Sverige måste stänga gränsen för bidragsinvandring, stoppa anhöriginvandring och få fart på återvandringen. Det är dags att ta tag i de enorma problem vi redan har i landet, till en följd av allt för stor invandring under decennier – allt annat är tjänstefel. Vi behöver inte mer problem.

/MickeK

4 reaktioner på ”Johan Forssell (m) svarar på mina frågor om Sveriges ödesfråga – invandringen

  1. Pingback: Paula Bieler svarar på mina frågor: Var står SD i Sveriges ödesfråga – invandringen | Micke K - En röst i Sverige

  2. Pingback: Mons Krabbe svarar på mina frågor: Var står MED i Sveriges ödesfråga – invandringen | Micke K - En röst i Sverige

  3. Pingback: Markus Jonsson svarar på mina frågor: Var står AfS i Sveriges ödesfråga – invandringen | Micke K - En röst i Sverige

  4. Pingback: Utan en gemensam politik i det viktigaste politikområdet i valet – invandringspolitiken – finns inte Alliansen | Micke K - En röst i Sverige

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s