Regeringen satsar 120 miljoner per år till bostadslösa ”ensamkommande” och illegala

120 miljoner per år, under tre år, satsar regeringen på bostadslösa ”ensamkommande”. Den vansinniga politiken fortsätter, med ena handen skickas asylsökande ut ur landet, med den andra erbjuds de bostad om de stannar illegalt

Pengarna ska gå till organisationer som Röda korset, Rädda barnen och Stadsmissionen. Bidraget är till för personer som blivit av med sin rätt till boende, exempelvis på grund av utvisningsbeslut. Eller personer som inte kan utvisas på grund av verkställighetshinder. Pengarna ska bland annat gå till att ge hemlösa unga ett härbärge för natten.

2016 beslutade regeringen att personer med asylavslag förlorade rätten till bostad och ersättning. Vi vet att många trots detta stannat illegalt i landet och kommuner har betalat ut socialbidrag till illegala, bland annat Malmö och Stockholm.

Regeringen har tidigare aviserat att de som ljugit om sin ålder ska få en chans att stanna i Sverige – om de vill studera. Bara att lämna in ansökan alltså så får de stanna i landet.

Nu kommer nästa huvudlösa beslut från regeringen – så kallade ”ensamkommande” och illegala som vägrar lämna landet, trots utvisningsbeslut, ska nu kunna få tak över huvudet ändå – regeringen satsar 120 miljoner per år i tre år uppger DN (alternativ länk till Aftonbladet).

Ensamkommande / illegala – utan rätt till boende – får 120 miljoner i året för boende Foto: Nicklas Thegerström / DN
ENSAMKOMMANDE

Tänk om landets styrande brydde sig hälften så mycket om landets egna befolkning som man gör om illegala, men det gör man nu inte och politikerföraktet lär inte minska.

/MickeK

En reaktion på ”Regeringen satsar 120 miljoner per år till bostadslösa ”ensamkommande” och illegala

  1. Här dyker plötsligt de pengar upp som var tänkta till något helt annat.
    Annat får vänta.
    Kanske förgäves.
    Eftersom godhetsfanatiker hela tiden uppfinner nya ömmande fall.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s