Dagens Nyheter slår ett slag för böneutrop; ”ingen har klagat i Fittja”

Debatten om böneutrop går het, Fittja och Karlskrona har böneutrop, i Växjö är det på gång men protesterna är många. Då träder, inte oväntat, agendajournalisterna på DN in i bilden.

Fittja moské var först i landet med böneutrop 2013. Sedan kom Karlskrona 2017 och nu är debatten igång om Växjö. Allt fler människor i Sverige vaknar nu upp och ser faran med islam och dess företrädare, inte minst efter shariaskandalen i Solna tingsrätt nyligen.

SD har länge pratat om faran från islam och är emot böneutrop, i ”Motion 2015/16:66” föreslog partiet ett förbud mot böneutrop redan 2015, givetvis ställde sig inga andra partier bakom förslaget.

Nu har Kristdemokraterna, förmodligen i panik för att klara 4%-spärren i valet i höst, gått ut med att man är emot böneutrop och som ett svar på posten publicerar Dagens Nyheter en artikel om att minsann ingen har klagat på böneutropen i Fittja under fem års tid!

Moskén i Fittja har haft böneutrop i fem år Foto: Evelina Carborn
FITTJA

Ordföranden för Fittja moské, Ismail Okur säger till DN: ”Det är inte störande, det handlar om tre minuter på fredagar

Man har högtalare åt tre håll, mot sjön, mot berget och parkeringen, men inte mot bostadsområdet. Ljudet hörs hela 500 meter bort. Miljöchefen i Botkyrka, Ingrid Molander, säger till DN att man inte har fått några klagomål på de fem år böneutrop tillåtits (moskén ansöker om nytt tillstånd varje år).

Artikeln nämner inte med ett ord var böneutropet står för, det ska proklamera islam över en stad. Men den vinkeln är väl inte agendasättarna på DN intresserade av. Inte heller att kvinnor inte får utföra böneutrop eftersom män då skulle kunna bli frestade, mer fakta om böneutrop kan ni läsa här på bloggen.

– Utropet är en kallelse till bön. Det är meningar som sjungs fram och därefter börjar bönen. Vi har inga planer nu på att ansöka om fler böneutrop, men kanske i framtiden, avslutar imamen Cihat Kullay, Fittja moské.

Precis som man sade i Karlskrona, samhället är inte redo för fler än ett böneutrop i veckan, målet är givetvis att det ska bli norm i Sverige, sen kommer muslimerna att vilja ha fler utrop per vecka. Det är dags att Sverige sätter ner foten nu.

/MickeK

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s