Hanif Bali tvingas lämna moderaternas partistyrelse – och bannas av partiet från twitter

Det var väl egentligen bara en tidsfråga, Hanif Bali har fått kritik både externt och internt för sitt frispråkiga sätt på twitter. Nu fick kritikerna sin chans och de tog den direkt.

Det har varit en som en magkänsla, att en dag åker nog Hanif Bali. Så har jag tänkt. Han har fått utstå mycket kritik, både externt och internt. Nu kom chansen och hans belackare tog den.

Hanif Bali kommer att fortsätta jobba för moderaterna, men inte i partistyrelsen och inte på twitter. Han kommer att driva sin politik i riksdagen, på facebook och i TV. På twitter anser alltså partiet att han kan skada partiet så där är han bannad. Vilket nerköp, det är ju på twitter han har dominerat, snabba repliker och många uppskattande likes och RT:s – även från icke-moderater.

Hanif Bali tvingas avgå från partistyrelsen och får inte fortsätta twittra
HANIF

Så vad är då Hanif Balis gärning? Vad har han ställt till med som gör att partiet tvingar bort honom från partiets innersta krets och bannar honom från twitter?

Låt oss lista Hanif Balis ”gärningar”:

  • Han har haft kontakt med Chang Frick, som driver sajten Nyheter Idag
  • Han har tagit del av offentliga handlingar (mail) från Chang Frick
  • Han har publicerat dessa offentliga handlingar på twitter

Och mediedrevet, där DN uppenbarligen ljög om påstådda rysskopplingar, att ryssarna skulle ha avlyssnat mailtrafik mellan landsortsjournalisten Patrik Oksanen och UD. En förljugen tidningsanka slutar med att en riksdagsledamot tystas ner från det forum där han dominerat. Det är sanslöst faktiskt.

Till Agenda säger Moderaternas kommunikationschef Hampus Knutsson att blotta misstanken om att främmande makt kan vara inblandad är illa nog.

Man får inte ens riskera misstanken att man kan springa någon annans ärenden. Finns det misstankar om att främmande makt kan vara inblandade, så är det allvarligt i sig.

Moderaterna tar alltså fasta på DN:s pinsamma tidningsanka om ”rysk inblandning”, det är ju bevisat att de har uppgett helt fel tidsperspektiv, läs mer här.

Enligt Hanif Bali själv så ber han om att få lämna partistyrelsen, vem tror på det? Inte jag i alla fall. Självklart lämnar han för att han blir tvingad till det. Men så klart ser det bättre ut om han, så att säga, ”gör det självmant”. Så klart har han blivit ombedd att göra just detta eller så… hade han blivit utsparkad. Men nu ska Hanif jobba kvar för moderaterna och då hade han inget annat val än att ”lämna själv”. Det förstår var och en.

Det känns som någon – eller några – har gått och väntat på det här tillfället, att kunna göra sig av med Hanif Bali, eller åtminstone tona ner hans röst. Och det är precis vad man gör nu. Jag undrar om han hade fått fortsätta företräda moderaterna om det inte hade varit för hans popularitet bland väljare – han har helt säkert dragit många röster till moderaterna.

Hanif Bali tillkännagav själv nyheten på Facebook – där han av moderaterna tillåts fortsätta kommunicera ut sina politiska åsikter

HANIF_FB

Återstår att se hur detta påverkar moderaterna som parti. De kommer garanterat att tappa röster, frågan är hur många. I och med att han blir kvar inom partiet kommer säkert en del att ”visa förståelse” och fortsätta rösta på moderaterna.

Det som också förvånar är hur lättvindigt Hanif Bali vek ner sig och inställsamt pudlade. Av det som framkommit, hittills, ser jag ingen anledning varför han skulle be om ursäkt för någonting. Kan det finnas mer som ligger bakom eller vet vi redan allt? Nu när han pudlat, om det finns mer, kommer det någonsin fram? Många frågor, inga svar…

Opinionsundersökningarna nästa månad blir spännande, kommer ”Hanif-Bali-gate” att avspegla sig i moderaternas resultat? I april får vi veta.

/MickeK

2 reaktioner på ”Hanif Bali tvingas lämna moderaternas partistyrelse – och bannas av partiet från twitter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s