Ett nej är inte ett nej, era löften är inte vatten värda, Stefan Löfven

9000 (förmodligen fler) afghaner (eller vilka de nu är) ska få stanna i Sverige, trots att de inte har skyddsskäl, trots att de har ljugit om sin ålder och identitet

Rakhmat Akilov, terroristen och islamisten som mejade ner människor på Drottninggatan i Stockholm var efterlyst och skulle ha utvisats från Sverige i februari förra året. Men, som så många andra, blev han kvar i landet illegalt. Vi vet alla hur det slutade.

– Det gör mig frustrerad. Om man får avslag måste man åka hem – annars har vi ingen ordnad migration, sade statsminister Stefan Löfven enligt Expressen.

Det skulle vara ordning och reda tyckte Stefan Löfven, för så här kunde vi ju inte ha det, att folk stannar illegalt i landet. Men det var då det. Regeringen har redan glömt hur det kan gå. Löfven och socialdemokraterna har redan glömt sina fagra löften om ordning och reda i migrationspolitiken.

För i regeringen sitter ju också miljöpartiet, ett parti kända för sina galna ideér och total brist på ansvar. Och i den så kallade oppositionen (eller så kallade Alliansen om ni vill) har vi centerpartiet, lika vilsna och verklighetsfrånvarande de som miljöpartiet när det kommer till invandringspolitik.

Regeringen, det vill säga socialdemokraterna och miljöpartiet, med stöd av vänsterpartiet och centerpartiet, vill nu att 9000 illegala invandrare, som vägrat lämna Sverige, ska få stanna. Allt som krävs är att de vill gå i gymnasiet, inga krav ställs på att de ska ha behörighet, det gäller visst bara svenska medborgare. Och har de inte lust att läsa så kan de få jobba lite på deltid, vem som nu ska anställa dem (detta var ett krav från centerpartiet för att gå med på förslaget).

Förslaget är fullkomligt huvudlöst och ett hån mot allt vad sunt förnuft heter. Återigen sätter man människors hälsa och liv på spel i Sverige, för ingen vet vilka de här lycksökarna är. De kanske har goda avsikter eller så har de inte det – hur kan styrande politiker chansa igen, räcker det inte med en Rakhmat Akilov?

/MickeK

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s