Det duger inte att säga ”jag har varit naiv”

Vi har varit naiva. Jag har varit naiv. Hört den förut? Det tycks ha blivit en paradgren för politiker och styrande att skylla sin okunskap och inkompetens på sin naivitet.

Om någon gör något lite dumt, om det blir lite fel, då kan jag köpa att någon säger, med skam i blicken och nerböjt huvud; ”jag har varit naiv”. Det är helt ok att fela, att krypa till korset och be om ursäkt – på riktigt – om man till exempel stått för en åsikt eller liknande men sedan inser att fan, jag borde läst på, jag borde kollat upp detta!

I Sverige har ”jag/vi har varit naiv/a” blivit till någon slags sport, ett sätt för politiker och styrande att hantera media, att undslippa ansvar – och det är inte riktigt det som är meningen när man erkänner att man gjort bort sig.

Det kan vara tillåtet att vara naiv, man kanske inte haft tid att sätta sig in i saker och ting, men när vi pratar om att styra ett land, när förtroendevalda med höga ersättningar och löner inte bemödar sig om att sätta sig in i ett jobb de har ansvar för, då duger det inte att säga att man varit naiv.

När man (för att ta ett graverande exempel), som riksrevisionen påpekat, saknat konsekvensanalys för migrationspolitiken och konsekvensen av det är vad vi ser i Sverige idag, med getton, ökande grovt våld, skjutningar, mord och rena avrättningar, gruppvåldtäkter som ökar lavinartat och kvinnor som inte vågar röra sig fritt ute på kvällar – nej då duger det inte att skylla på att man varit naiv och sen bara gå vidare som om inget hänt!

Om man inte kan sköta sitt jobb, om man misslyckas med sitt uppdrag så bör man ta konsekvenserna av det och avgå. Idag är det alldeles för lätt att bara säga ”jag har varit naiv”. Och det värsta är, de menar ju inte ens vad de säger. Om du gjort bort dig ordentligt, om du kapitalt misslyckats med ditt uppdrag och du vill be om ursäkt – från hjärtat – då syns det på dig att du menar vad du säger.

De som sitter vid köttgrytorna och har misslyckats (och de är många!) menar inte vad de säger, att säga att man har varit naiv har blivit till något överslätande, en floskel de säger som för att få folk att förstå, att naiv kan ju vem som helst vara, nu vänder vi blad och går vidare, lita på mig!

Några exempel på patetiska ”jag har varit naiv” ursäkter:

Naiv1

 

Naiv2

 

Naiv3

 

Naiv4

 

Naiv5

 

Alla dessa naiva människor bör få ta konsekvenserna av sina misslyckanden, eftersom de inte tar eget ansvar så får vi hoppas att väljarna den 9 september inte ger dem fortsatt förtroende, Sverige behöver något bättre. Sverige behöver få tillbaka tryggheten, ett land där ingen ska behöva vara rädd för att röra sig ute.

Det är dags att stoppa den vansinniga bidragsinvandringen från främmande kulturer som inte smälter in i vårt land. Det är dags att be folk som vill komma till Sverige och leva här att lära sig vårt språk, att anpassa sig till våra värderingar eller ta sitt pick och pack och flytta någon annanstans. Det räcker nu.

/MickeK

4 reaktioner på ”Det duger inte att säga ”jag har varit naiv”

 1. Jag har inte varit naiv men regeringen& den före denna osv osv & du har helt rätt i det du säger, dags att dom tar sitt ansvar! Det ska vara straffbart enl svensk lag att agera så omdömeslöst som dessa ”naiva människor” gjort!!

  Gillad av 2 personer

 2. Varför kan högt betalda beslutsfattare försvara sig genom att säga att de varit naiva?
  De om några borde ha haft framförhållning och förutseende för vilka följder deras beslut kommer att leda till.
  Det är deras uppgift och det är vad deras uppdrag går ut på!

  Gillad av 3 personer

 3. Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Deras s k naivitet beror på bristande kunskap och oförmåga att ta till sig kritik. De har också varit slarviga och inte gjort en noggrann analys av vilka följder som deras politik skulle ha och negativa konsekvenser. De har lovat alltför mycket och är därför ansvariga för sina misslyckanden och borde lämna sina platser till förfogande. Ingen är oersättlig och de nuvarande svenska politikerna och deras partier som styrt i Sverige med ett minst sagt klent resultat skulle med lätthet kunna ersättas med betydligt mer kompetenta personer i det svenska civilsamhället.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s