Sentio juli – SD största parti, kan bilda majoritet med M och KD

Sverigedemokraterna är störst i Sentio / Nyheter Idags julimätning och skulle kunna bilda majoritet tillsammans med moderaterna och kristdemokraterna, som nu har nått upp till 4%-spärren.

Både moderaterna och socialdemokraterna gör stor affär av att de inte ska samarbeta med SD men sanningen är den att ingen av partierna / blocken kan nå egen majoritet, de är beroende av SD hur mycket de än må ogilla det. Landet ska styras efter valdagen den 9 september och både M och S har så klart ett intresse att få igenom sin politik – och med SD runt 25% så kan de inte ignorera dem, det är inte möjligt.

Sentio juli
SENTIO

Mätningen utfördes med webbpanel mellan 28 juni och 3 juli. Totalt intervjuades personer varav 743 uppgav partipreferenser, enligt Nyheter Idag.

Valspurten väntar bakom hörnet, frågan är om det kan bli så stora förändringar fram till valet mot vad vi ser i de olika opinionsundersökningarna. Sentio har legat närmast SD:s valresultat både 2010 och 2014 och får de rätt igen så kommer SD att ligga runt 25% och de kan mycket väl bli största parti. Oavsett om de blir störst eller inte, det är inte rimligt att övriga partier ignorerar var fjärde väljares val, det vore att skjuta sig själva i foten.

Ingen vill ju ha #DÖ igen, eller?

/MickeK

4 reaktioner på ”Sentio juli – SD största parti, kan bilda majoritet med M och KD

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s