Göteborgs plan för att hantera IS-terrorister är ett skämt – man söker inte upp dem, de får komma frivilligt

Göteborg förbereder och planerar för att ta emot IS-terrorister som återvänder från kalifatet. Det sticker i ögonen att läsa om ”återvändare” men inte nog med det, staden ska inte uppsöka dessa ”återvändare” över huvudtaget.

Det Göteborgs samordnare mot våldsbevakande extremism har tänkt sig är att IS-terroristerna som kommer ”hem” till Göteborg ska kontakta socialtjänsten själva. Man tror inte sina ögon – dessa förbrytare mot mänskligheten förväntas alltså kontakta socialtanten som sedan ska skydda oss medborgare mot extremism?

Stadsdelen Angered har redan tagit emot ett 10-tal terrorister och anser sig ha den expertkunskap som krävs för att hantera dessa mördare. Angered har en koordinator som, enligt uppgift, besitter denna expertkunskap som nu ska erbjudas även till andra stadsdelar.

IS-extremister får gå fritt på Göteborgs gator
TERRORIST

Zan Jankovski, samordnaren mot extremism, säger att man har ett väl upparbetat system när det gäller utsatta barn men så kommer då detta aber – och det är ett stort aber, läs och häpna:

Men om en vuxen inte kan lagföras och inte vill ha något med kommunen att göra kan vi inte tvinga oss på den. Där går vår gräns, säger han.

Jaha. Där går er gräns. Så vill inte brottslingarna ha med myndigheter att göra så är det bara att undvika att kontakta dem. Men staden har expertisen som krävs för att hantera detta? Någon som tror på det? Jag gör det inte.

/MickeK

En reaktion på ”Göteborgs plan för att hantera IS-terrorister är ett skämt – man söker inte upp dem, de får komma frivilligt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s