Oskyldiga allt oftare i skottlinjen

Det grova våldet gör sig allt mer påträngande i vardagen hos ”vanligt folk”. Allt oftare befinner sig oskyldiga i skottlinjen – eller ska vi kalla det bomblinjen?

Sverige är hårt drabbat av tung brottslighet, konsekvenserna av öppna gränser och en okontrollerad invandring visar sig nu allt mer på ställen som tidigare varit förskonade från denna brottslighet.

Givetvis har den den så kallade anvisningslagen från 2016 påverkat allt fler orter negativt – lagen som tvingade kommuner att ta emot ”nyanlända” som rikspolitikerna välkomnat till vårt land.

Tidigare brydde sig nog inte gemene man så mycket om den tunga kriminaliteten, det drabbade ju inte ”medel-svensson”, man blundade för hur folk i storstädernas förorter utsattes för våldet. Nu börjar det dock låta annorlunda på sina håll, plötsligt kan man läsa nyhetsartiklar om hur folk känner sig otrygga och att det är olustigt med denna ”nya” brottslighet. Jag kan må lite illa över hycklandet i detta, så länge andra drabbades brydde sig inte folk, men när våldet kommer in på deras gata, då blir det livat…

Våldet trappas upp i allt fler orter runt om i Sverige, Foto: Most Photos
BROTT

Våldet sprids runt om i Sverige och allt oftare finns oskyldiga i skottlinjen, eller ska vi kalla det bomblinjen? I januari 2018 dog en man i Vårby i Stockholm, när han plockade upp en handgranat. Här om dagen hittade barn i Helsingborg en handgranat där de lekte. Jag vet från personliga källor att barn i Tynnered i Göteborg har hittat handgranager i skogsområdet där de leker. När smäller det, när dör oskyldiga, lekande barn?

Hittills i år (april 2019) har runt 50 bomber exploderat runt om i Sverige och nyligen skadades två personer i Malmö:

– En 12-årig flicka som låg och sov i sin säng i grannbostaden där det bomb briserade
– En hundägare på hundpromenad fick splitterskador när bomb exploderade vid restaurang

Drottninggatan, Malmö, dagen efter en bomb exploderade vid restaurang, en hundägare på promenad skadades, Bild: Peter Herkel / Sydsvenskan
BOMB

***

Tidigare i mars i år (2019) skjöts det vid Älvsjö station i Stockholm, mitt bland folk, bara turen gjorde att inte oskyldiga skadades.

Christer Axling, chef för grova brott i region Stockholm om tankarna att det bara är kriminella som drabbas:

Det där är en naiv inställning, det är nästan som en strutsmentalitet – ”det här händer inte mig”. Men det kan det absolut göra. Det är ju flera som skulle kunna bli drabbade, mördade eller skadade av det här kulregnet, det är ju flera skott som har avlossats på platsen.

***

Det som jag tycker är verkligt skrämmande är att ingen har längre kontroll. Brottsligheten är idag så grov och skoningslös och den har krypit allt närmare tidigare trygga områden, ofta mitt ibland oss. Vi har ett Sverige idag där barn rånas, eller till och med våldtas på väg till skolan, där tungt kriminella utför rena avrättningar på offentliga platser. Bomber som exploderar i stadscentrum.

Vi har dessutom lagar som inte är anpassade till det nya klientel ”svenskar” som befolkar vårt land. För ingen kan komma och säga att den grova brottslighet vi har idag inte har med invandring att göra.

Var ska detta sluta? Hur illa ska det bli innan det vänder? Och vänder det, kan man fråga sig? Eller ska vi tvingas vänja oss med ett sånt här samhälle? En sak är säker, stänger vi inte gränsen och tar itu med enorma problem som naiva politiker (och väljare) har förorsakat, så blir det inte bättre.

Fy fan vilket Sverige vi lämnar över till våra barn, barnbarn och kommande generationer. Allt för att några skulle få känna sig goda – och den som kritiserat detta har bespottats, kallats alla möjliga invektiv, blivit av med ”vänner” och jobb. Det är sjukt. Jag mår illa, på riktigt.

/MickeK

 

 

En reaktion på ”Oskyldiga allt oftare i skottlinjen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s