Att Sverigedemokraterna saknar svar på ”integrationsutmaningarna” eller ”utanförskapet” är en av de gamla myterna som fortfarande upprepas

Det så kallade utanförskapets orsak är att asyl- och anhöriginvandringen till Sverige har varit för stor. Den första och viktigaste åtgärden för att vända utvecklingen är ett asylstopp.

Henrik Vinge (SD), vice gruppledare i riksdagen, svarar Thomas Gür på Facebook. Han sätter, tycker jag, huvudet på spiken direkt i inlägget:

De som bosatt sig i Sverige och som inte vill bli en del av det svenska samhället behöver ges bättre möjligheter att återvända till sina hemländer. Dessa initiala åtgärder skulle på relativt kort tid bromsa ökningen av utanförskap och möjliggöra en normalisering. Redan här är Sverigedemokraternas politik mot utanförskap den mest effektiva som presenterats. Övriga partiers åtgärder har som bekant bara lett till större problem.

Och det är ju sant. Alla så kallade integrationsåtgärder, alla miljarder skattekronor som genom decennier plöjts ner i meningslösa ”integrationsbefrämjande åtgärder” har inte lett någonstans. Det är inte svårt, vem som helst borde kunna förstå, att om man tar emot folk från vilt främmande kulturer – och i den omfattning Sverige har gjort, så fungerar inte integrationen.

Och förresten, integration, i så fall ska den vara åt ett håll. Snarare assimilering alltså. Sverige och svenskarna ha öppnat sitt land, de som kommer hit ska så klart respektera våra seder, lagar och regler. Annars finns andra länder att leva i.

Henrik Vinge fortsätter:

Gürs tes om att Sverigedemokraterna inte kan presentera ett ”testbart svar” faller således redan efter en blick på vår välkända invandringspolitik.

Sverigedemokraterna föredrar att tala om ”sammanhållning” snarare än ”integration”. Kanske har det här lett till förvirring och att Gür helt enkelt missat att detta politikområde utgör kapitel två i just det valmanifest han själv hänvisar till. Efter att ha läst valmanifestet på nytt är det möjligt att tonen kommer att förändras hos Gür. Sverigedemokraternas politik för sammanhållning är nämligen den mest verkningsfulla på marknaden.

Utrymmesskäl omöjliggör en genomgång här men man kan nämna ordning och reda i skolan, riktiga lärlingsanställningar och minskade trösklar på arbetsmarknaden samt insikten om kultur och värderingar som avgörande för sammanhållningen. Efter de senaste årens förskjutning är vi numer inte ensamma om alla inriktningar, men fortfarande det enda parti som driver detta verkningsfullt och på riktigt.”

Sammanhållning är nyckelordet. Ett folk – och ett samhälle – med liknande värderingar håller ihop. Man drar åt samma håll, hjälps åt och ställer upp för varandra. Det sammanhållade klistret stavas kultur och värderingar. Många av de som kommit till Sverige har inte våra värderingar, så enkelt är det. De ställer inte upp på våra värderingar, på vår syn. Till exempel ett jämställt samhälle, där kvinnor och män behandlas lika.

Sverige har gått från trygghet till otrygghet i många avseenden
SVERIGE

En studie visade nyligen att de flesta migranter känner sig trygga i Sverige, men många av migranterna anser till exempel att kvinnans jämställdhet har gått för långt i Sverige. Ta in det igen, de tycker att kvinnans jämställdhet har gått för långt i Sverige! Det förstår var och en, att män (och kvinnor!) med såna värderingar passar inte in i Sverige, så enkelt är det. Kan de inte anpassa sig till så grundläggande saker så har de inte i vårt land att göra, det finns andra länder att bo i om de vill leva så.

Hela inlägget från Henrik Vinge kan ni läsa här.

Den Sverigedemokratiska framgången är i sig ett av de mest lyckade politiska projekten i Sveriges moderna historia. Partiets framväxt tål att jämföras med Socialdemokraternas utveckling runt det förra sekelskiftet. Det förvånar mig att någon inbillar sig sådant skulle gå att uppnå med bara hugskott och ingivelser.

/MickeK

En reaktion på ”Att Sverigedemokraterna saknar svar på ”integrationsutmaningarna” eller ”utanförskapet” är en av de gamla myterna som fortfarande upprepas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s