Migrationsverket: Anhöriginvandringen skjuter i höjden, 59.000 ärenden bara i år

Migrationsverkets prognos för antal asylsökande är förändrad (men fortsatt hög). Anhöriginvandringen, som mainstream media pratar tyst om, skjuter i höjden.

Migrationsverket står fast vid sin tidigare prognos för antalet personer som söker asyl i Sverige. Det innebär ett oförändrat planeringsantagande på cirka 21 000 asylsökande i år och cirka 22 000 nästa år.

Vi ser en viss förändring vad gäller vilka som söker asyl. Vi ser fler personer från Latinamerika och från vissa av de tidigare Sovjetrepublikerna, medan antalet asylsökande från Mellanöstern minskar, säger Henrik Holmer.

Kostnaden minskar något, till följd av färre asylsökande som leder till minskade boendekostnader – men framför allt minskande ersättningar till kommunerna för asylsökande och kommunmottagna nyanlända, säger planeringschef Henrik Holmer.

Vad som Holmer inte säger är att kostnaderna istället vältras över på kommunerna…

Prognos, antal asylsökande 2019-2022

ASYL

***

Antalet asylsökande minskar – men anhörigärenden skjuter i höjden

Under 2019 bedöms cirka 59 000 anknytningsärenden inkomma, varav drygt 47 000 är förstagångsansökningar. Cirka 58 000 ärenden bedöms avgöras under åren. Dessa siffror avser samtliga anknytningsärenden, inte enbart familjeåterförening till före detta asylsökande.

Den nya tillfälliga lagen med utvidgad rätt till familjeåterförening kan påverka

Det berör i första hand asylsökande från Syrien där många beviljas alternativ skyddsstatus. Möjligheten till familjeåterförening kan även bidra till förändrade rörelsemönster där fler asylsökande reser ensamma för att via anknytning kunna ta sin familj till Sverige.

Är detta att ta ansvar?

Regeringen har pratat om EU:s miniminivåer och att ta ansvar. Om det är att ta ansvar för Sverige kan ju ifrågasättas med tanke på att det totala inflödet av invandrare är fortsatt högt.

Vem tar ni ansvar för regeringen? Inte är det gamla och sjuka i alla fall. Höjda skatter och en försämrad välfärd, kommuner som går på knäna – nej, det är inte att ta ansvar för Sverige!

/MickeK

 

Källor:

Migrationsverkets hemsida, om prognosen
Migrationsverket verksamhets- och utgiftsprognos

 

2 reaktioner på ”Migrationsverket: Anhöriginvandringen skjuter i höjden, 59.000 ärenden bara i år

  1. Pingback: SOCIALDEMOKRATERNAS MASSINVANDRING FORTSÄTTER – JMM.NU

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s