Storebror ser dig! Censuren tilltar på sociala medier (men det finns alternativ!)

Storebror-ser-dig-mentaliteten på sociala medier blir allt mer uppenbar och rentav absurd. På Facebook förbjuds ett visst namn att nämnas, twitter förbjuder religionskritik osv. Men det finns alternativ för yttrandefriheten!

Sista dagarna har fler noterat på twitter att man inte kan skriva ”Tommy Robinson” i sitt Facebook-flöde utan att riskera avstängning upp till en vecka. Det är ju helt absurt! Detta är Storebror ser dig, på riktigt, det är här nu!

Visste George Orwell hur rätt han hade, när han 1948 skrev boken 1984? Jag tror, ärligt talat, att han skulle ha blivit chockerad över utvecklingen, eller var han så förutseende? Oavsett, det är helt absurt hur det har blivit, hur folk jagas för politiska åsikter!

Svensk polis hinner inte med att lösa de grova brotten, våldtäkter, rån, skjutningar och mord. Annat får stå tillbaka, för man har inte tid säger man. Tid har man dock, när gamla tanter ska jagas för religionskritik på Facebook – då tycks man prioritera ”brottet”.

Vad hände med yttrandefriheten? Jag kan förstå att man inte får hota någon, men att kritisera och hata, var i lagboken är det förbjudet? Och varför tycks det vara så att hatet är OK åt det ena hållet men inte det andra?

Detta med censur åt ett håll tar den amerikanska journalisten Tim Pool upp i en podcast där Jack Dorsey, CEO på twitter, och Vijaya Gadde, ansvarig för ”trust and safety” på twitter, deltar:

 

Hela podcasten kan ni se på Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=DZCBRHOg3PQ (3h25m10s)

Twitter ja, det lutar åt vänster och nu inför man förbud mot religionskritik, alla förstår vilken religion som inte får kritiseras. Samhällsnytt uppmärksammade den nya policyn från twitter, exempel på tweets som är förbjudna kan vara att skriva att man har fått nog av <en_viss_religion> i Sverige och vi bör repatriera.

***

”I disagree with what you say but i will defend to the death your right to say it”

Vem gör det numera? I en allt mer lättkränkt värld är det inte lätt att hitta ett media där yttrandefriheten försvaras, på riktigt. Men det finns ett alternativ – och allt fler svenska twittrare har sökt sig dit de senaste dagarna:

Så kära läsare, välkommen till GAB.com! Där finner du yttrandefrihet, på riktigt!

/MickeK

En reaktion på ”Storebror ser dig! Censuren tilltar på sociala medier (men det finns alternativ!)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s