Kommunerna krisar – Migrationsverket presenterar skräckrapport för kommande asylinvandring

Samtidigt som allt fler kommuner har kris i ekonomin presenterar Migrationsverket en skräckrapport om förväntad asyl- och anhörighetsinvandring de närmsta tre åren.

JÖK-styret fortsätter, otroligt nog, på inslagen linje – med öppna gränser och fortsatt massiv bidragsinvandring. Detta samtidigt som ännu en kommun står på randen till konkurs; Bengsfors, med färre än 10.000 invånare, tog emot 700 ensamkommande åren 2014-2017. Nu skriver de brev till regeringen i ren desperation – kommunen riskerar att gå i konkurs.

Prognosen för asylsökande åren 2019-2022 uppgår till 84.000

Asyl1

 

”Kommunerna beräknas att ta emot omkring 27.500 nyanlända personer med uppehållstillstånd i år och cirka 23.000 nästa år. Det är en uppjustering med 3000 jämfört med föregående prognos. Ökningen förklaras av att fler anhöriga till före detta asylsökande beräknas anlända till Sverige, främst med anledning av att fler anknytningsärenden beräknas att avgöras under nästa år.”

Detta skriver Migrationsverket i sin prognos, juli 2019. Kommunerna är i kris redan idag och fler ropar på hjälp vart efter. Hur kan då regeringen sitta och påstå sig ha kontroll över situationen och till och med ÖKA på intaget av bidragsinvandrare. Är de dumma i huvudet? Frågan är faktist befogad…

Prognosen för anknytningsärende, det vill säga, anhöriginvandringen till tidigare asylsökanden (varav många befinner sig i Sverige utan grund för asyl…) är riktigt oroväckande:

Asyl2

Summa anhöriginvandring (förstagång) för åren 2019-2022 uppgår till ofattbara 170.000 personer. Ytterligare nästan 55.000 beräknas få förlängda UT. Totalt +220.000 anhöriga som ska ha tillgång till vår välfärd, som redan idag går på knäna.

Rapporter om kommuner i ekonomisk kris, på grund av asylinvandringen, har stått som spön i backen under våren och sommaren. Var finns bostäder, skola, sjukvård till ännu fler, när Sverige inte klarar av de som redan har kommit? För att inte tala om den ökande grova brottsligheten, som år efter år bara blir värre. Det är inte rasistiskt att påstå att brottsligheten också kommer att bli värre, empiri visar ju att så är fallet.

Men det är trots allt detta folket vill ha, det visade de flesta i valet 2018. Inte förrän de själva drabbas vaknar de – och ibland inte ens då. Det finns fortfarande de som tror att bara vi vräker ut några integrationsmiljarder till på förorten, så blir vi av med det grova våldet.

Reinfeldt förstörde mycket i Sverige, allt enligt plan om man ska tro Bo Lundgren, som berättade om hur Fredrik Reinfeldt ville krossa välfärden. Men en sak får man ge Reinfeldt, han hade rätt om det sovande folket. För hur man kan se sitt samhälle förstöras så som händer och ändå fortsätta rösta för det – det övergår mitt förstånd.

/MickeK

 

Migrationsverkets prognos, juli 2019, kan du läsa i sin helhet här.

 

 

13 reaktioner på ”Kommunerna krisar – Migrationsverket presenterar skräckrapport för kommande asylinvandring

  • Samma tröttsamma och medvetet snedvinklade tolkningar av hur läget i Sverige är och hur framtiden kommer att te sig. Det är farligt att inte ta en titt på hur verkligheten ser ut i Sverige och i omvärlden. Det handlar inte om något sovande folk i Sverige, utan snarare om en i det närmaste paranoid verklighetsuppfattning hos en del av befolkningen. Bloggtexten är ett gott exempel på detta.

   Gilla

  • Kvällens Uppdrag granskning kan bli intressant, att följa reaktionerna efteråt…. Kommuner som fått sin befolkning utbytt, invasiv (tänk lupiner) tillväxt och analfabetism. Det frågas rent ut: Vem vill ha dem? /
   En annan skulle kunnat vara: Varför så ineffektivt upplägg för utvisningar?
   (När det gäller Rheinfeldt, var det väl han som inför sin avgång uppmanade oss att öppna våra plånböcker.)
   Det har varit mycket tvärtom-politik och ord-lek de senaste decennierna. Tänk att få vinka i TV! Muta sig in i säkerhetsrådet, för biståndspengar? Det skulle övriga svetskompisarna få höra.
   En gång lät det som att EU skulle verka för sina medlemmar. Nu gäller det ist. att vara sjukligt tjurig. Maud Olofsson visade hur man tar sitt ansvar… plättlätt!

   Gilla

 1. Pingback: Påläst kvinna ringer in till Ring P1 om invandring – undrar hur vi ska klara fortsatt anstormning | Micke K - En röst i Sverige

 2. Pingback: Påläst kvinna ringer ”Ring P1” och undrar hur vi ska klara fortsatt anstormning av bidragsinvandrare | Micke K - En röst i Sverige

  • Kolla in även utvandringen, då blir nettoinvandringen inte kaosartad och vi slipper ha nationalistiska åsikter.

   Gilla

  • Svenskar äger redan Sverige.
   Du har bara uppfattat saken fel.
   Hur många kronor per år avstår du för att hjälpa flyktingar och ev anhöriga?
   Det är en väsentlig fråga, och lika väsentlig som; Hur många kronor skulle du kunna få från skattesmitarna?

   Gilla

   • Vilka ”flyktingar”?
    Kan man åka på ”semester i hemlandet är man inte ”flykting”.
    Kolla gärna på hur många flighter det går till Kabul, Irak etc per vecka..
    ”Affärsresenärer en masse”? My ass…

    Gilla

 3. Hur många utvandrar, och vilket då gör att invandringen inte blir så kaosartad som du vill göra gällande?

  Gilla

 4. En del fattar inte att det går inte att vända en sosse, när fattar ni det? Sverige är ett av värdens rikaste land? Hade det varit sånt så hade vi inte behövt låna hela tiden för att det skall gå runt! Statsskuld idag över Ettusenmiljarder!! Norge som inte har en krona i statsskuld säjer inte att de är bland de rikaste, som Sverige hävdar.. mån blir så trött. Glad att jag hinner få ut min pension. Om jag vore 70,80,90 20,talist skulle jag vara orolig

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s