Enligt polismyndigheten skjuter grova brott i höjden – Sveriges justitieminister reagerar inte, han tweetar som en aktivist om klimatet istället

De grova brotten fortsätter att öka, det visar siffror från Polismyndigheten. Det borde oroa en justitieminister men så är inte fallet – Morgan Johansson tar istället på sig klimataktivistens roll och tweetar om en varm 5-dagarsperiod

Under gårdagen fick vi siffror från polismyndigheten som visar att ett redan kaotisk situation bara blir värre, de grova brotten, som äter både polisiära och andra resurser i samhället, ökar. Statistik för första halvåret 2019:

  • 624 287 brottsanmälningar
  • 153 skjutningar, 23 avlidna och 49 skadade
  • 906 inkomna ärenden om vapenbrott, en ökning med 11%
  • 2961 anmälda våldtäkter, en ökning med 8%

Detta rapporterades av Peppe Larsson, polis i Göteborg, hans tweet finns här.

Man skulle tycka att detta skulle oroa Sveriges justitieminister, eller hur? Man skulle ju tycka att om justitieministerna skulle tweeta om något dessa dagar så skulle det vara om den ökande brottsligheten – ett område han är ansvarig för.

Men Morgan Johansson twittrar inte om den ökande brottsligheten, han tycks vilja dölja den sorgliga utvecklingen. Istället twittrar han som en klimataktivist om det stora klimathotet, om isar som smälter på sommaren, som de har gjort i tusentalsår. Han oroar sig över en varm 5-dagarsperiod.

Så här ser justitieministerns twitterflöde ut sista dagarna:

Isen smälter på Grönland och Morgan är skrämd:

 

Morgan1

 

Han fortsätter på samma tema:

 

Morgan2

 

Givetvis får han mothugg mot sin klimathysteri:

 

Morgan3

 

 

Morgan5

 

Det finns många fler inlägg som motsäger ”fakta” som Morgan är så oroad över. Men jag nöjer mig med ovanstående två mot-inlägg, mer finns att läsa för den som tittar in på svaren till justitieministerns tweets…

Morgan fortsätter på klimatlinjen, retweetar mer domedagsnyheter, tror han, som Aktivist-Greta, att det är kört om 18 månader, är det därför han inte bryr sig om sitt ansvarsområde?

 

Morgan6

 

Sen en retweet om ”hatspråket”, det ligger ju Morgan varmt om hjärtat, han har ju lagt sin själ i att stora nätjättar som Facebook, Google/Youtube och Twitter ska agera mot ”ovälkommen retorik”. Om Morgans roll som censurförespråkare skrev jag här.

 

Morgan7

 

Och så hittade Morgan en fin artikel om en ensamkommande som sommar- och kvällsjobbar. Det är ju jättebra att en ensamkommande jobbar och studerar, men justitieministern behöver inte leta länge för att hitta nyheter som speglar en annan verklighet om ”ensamkommande” – men det är Morgan inte intresserad av, propaganda är tydligen viktigare för honom.

 

Morgan8

 

Reaktionerna på Morgans aktvist-tweets om klimatet är många, folk är upprörda över att ministern inte tycks bry sig det minsta om den verklighet han ansvarar för. Och med rätta, en justitieminister ska ta ansvar för sitt område, inte kommunicera som han vore en manlig version av Klimat-Greta.

/MickeK

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s