Twitter förbjuder ”kränkande” inlägg mot religiösa grupper

Den 9 juli annonserade twitter nya regler som förbjuder så kallat hat och kränkande språkbruk mot religiösa grupper. Snaran dras åt för vad som får uttryckas.

Twitter annonserade de nya reglerna på sin blogg. Förbudet gäller mot inlägg som ”avhumaniserar andra på grund av religion”. De ger också exempel på uttalanden som numera är förbjudna. Det blir förstås subjektivt och upp till användare att anmäla – vilket kan (och det händer) leda till okynnesanmälingar. Helt enkelt, känner du dig kränkt? Anmäl!

Brott mot de nya åsiktsreglerna kan leda till avstängning från plattformen. Tweets som anmäls som skrevs före den 9 juli kommer inte att leda till avstängning men inlägg kommer att raderas.

Twitter och andra sociala medieplattformar har pressats hårt från, politiskt håll, att ta i med hårdare tag mot ”hatiska, extremistiska och konspirationsteoretiska inlägg”, det skriver SVT / TT.

Att social medieplattformar pressas hårt politiskt skrev jag också om här på bloggen, Justitieminister Morgan Johansson kallade ju nätjättarna till möte under våren 2018 – där han hotade med lagstiftning, svensk eller EU, om inte nätjättarna skulle foga sig efter regeringens krav. Läs mer om det här.

För den som tröttnat på twitter och censur, eller som vill försäkra sig om att även i framtiden kunna göra sin röst hörd finns idag ett bra alternativ – GAB.com – en plattform med yttrandefrihet på riktigt, inom lagens ramar.

GAB kan ersätta twittercensuren

GAB1

 

Grundaren av GAB, Andrew Torba, förklarar yttrandefriheten på GAB. Att hota någon är inte acceptabelt, givetvis, finns inga lagar i något civiliserat land som tillåter det. I övrigt är det riktig yttrandefrihet som gäller

 

T1

 

T2

 

T3

 

 

Så för dig som tröttnat på att fundera på hur du får uttrycka dig, häng med på GAB, vi är många svenskar som startat konto där, du är välkommen du också!

/MickeK

En reaktion på ”Twitter förbjuder ”kränkande” inlägg mot religiösa grupper

  1. Pingback: Twitter förbjuder ”kränkande” inlägg mot religiösa grupper – Suzie Weathers

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s