Parallella samhällen & hedersvåld

I flera år har polisen varnat för att parallella samhällen växer fram i Sveriges ”utsatta områden” – alltså invandrargetton där ungdomar växer upp i en helt annan verklighet än svenska barn och ungdomar.

Av familjer eller / och vänner uppmuntras de här invandrarungdomarna att stötta familjen och släkten, auktoriteter i dessa klankulturer är de man vänder sig till vid problem. Uppgörelser mellan familjer / klaner är inte ovanligt.

De asylsökare från utomeuropeiska kulturer – som tyvärr fått komma till vårt land (de är ekonomiska migranter som valt Sverige till stor del) – har tagit med sig klankulturen med sig till Sverige och detta har nu etablerats i Sverige och idag är parallella samhällen och säkert också ”domstolar” en verklighet i många områden i Sverige.

Det är skamligt att dessa parallella samhällen, där starkt patriarkala strukturer härskar, har fått växa fram i Sverige. Detta har vänstern och liberala krafter i Sverige under många år relativiserat – de som vågat diskutera klankulturer, familjefejder där man gör upp på sidan av domstolarna har brunstämplats och kallats för alla möjliga epitet.

Inte heller borgerligheten har tagit detta på allvar, utan valt att titta åt ett annat håll och marginaliserat problemen.

Idag har det gått så långt så det knappast går att vända utvecklingen, åtminstone inte under överskådlig framtid. Vi vet idag att polisen, och även andra myndigheter, ja hela samhället, inte är rustat för att hantera situationen med så många kriminella aktörer.

Därför har vi också idag ett samhälle där vi i princip dagligen tvingas läsa om skjutningar, överfalls- och gängvåldtäkter och annan grov kriminalitet och polisen står i princip handfallen.

Våldet i Sverige är nu så omfattande och grovt så vi jämförs med Mexiko:

Våldet i Sverige omfattande – jämförs nu med Mexiko

Andra fenomen som vi tvingats ta del av med den här utvecklingen är separata badtider för män och kvinnor (av religiösa skäl), skolbussar där flickor avskiljts från pojkar i värsta apartheidstil. Polygami (månggifte) är också på tapeten – med Nacka i färskt minne som köpt 3 bostäder åt en man med 3 fruar och 16 barn.

Hedersförtrycket är också en del av av dessa parallella samhällen, där barn och ungdomar som växer upp i Sverige indoktrineras till att leva efter sjuka regler och förordningar och i sin tur uppfostra sina barn på samma sätt.

Hedersförtryck kan i värsta fall leda till mord. Men ofta handlar det om att kontrollera barnens, och främst då döttrarnas, liv. Tjejer får inte ha killkompisar och pojkvän är inte ens att tänka på. De får inte bestämma själva hur de ska klä sig och är strikt hållna, till exempel måste de komma hem direkt efter skolans slut. Simundervisning och skolutflykter är så klart helt otänkbart – då har ju föräldrarna ingen kontroll. Släkten utser, en i deras ögon, lämplig partner för äktenskap – detta drabbar både tjejer och killar.

Även detta hedersförtryck har vänstern relativiserat (och gör fortfarande), man menar på att tjejer/kvinnor som misshandlas minsann inte är ett invandrarfenomen. De mest rabiata menar på att vi även i svenska hem har ”hedersförtryck” i fall där kvinnan lever med en svartsjuk och kontrollerande man som misshandlar henne.

Vad de inte förstått är att skillnaden är att kvinnomisshandel som utförs av en enskild våldsman och brott som utförs i hederns namn är att omgivningen till stora delar sanktionerar och / eller till och med tolererar beteendet.

Som sagt, jag tror detta inte går att vända på under överskådlig framtid. Ska vi över huvudtaget ha en chans krävs det politiker som vågar se problemen och som inte tvekar att sätta ner foten och stå för det svenska, för våra normer och värderingar. Helt enkelt sluta tramsa på om SD och deras ”hemska värdegrund” när SD faktiskt är de som visar vägen och vågar prata om de värderingar vi alla borde stå upp för – det genuina svenska och västerländska värderingarna!

Det finns ju en anledning till varför människor från andra kulturer söker sig till vår kultur, till våra samhällen där våra värderingar härskar – och det är inte för att vi har sämre värderingar och kultur, tvärtom, våra västerländska samhällen är överlägsna i många aspekter och det vill andra människor också komma till.

Det är alltså dags att vi sätter ner foten och ställer krav på de som kommit hit – och de som fortsätter komma hit – ta seden dit ni kommer, passar det inte kan ni hitta ett annat land, kom inte hit och förstör vårt land med medeltida seder och bruk!

/MickeK

 

 

3 reaktioner på ”Parallella samhällen & hedersvåld

 1. Hur det skall lösas med nuvarande parlamentariska situation är knepigt. 1. Massiv deportation av hopplösa fall .— Men det är viktigt för vår upprättelse att vi nitiskt går igenom alla beslutsfattare ,opinionsbildare , mediechefer ,fackföreträdare , m.fl som bidragit till katastrofen.
  Man måste bilda grupper i varje län och stad som utreder dessa folkrättsbrott . Ett institut som spårar upp förbrytare även om dom lyckats lämna landet .
  Institutet kan gärna uppkallas efter någon som tidigt försökt varna ; T.ex Eva Bergqvist (Läkaren som gav ut Fri Information , och uteslöts ur M.
  Dessa brott kan aldrig preskriberas , utan kommande generationer måste få lära sig om denna hemska tid och att undvika kommande misstag.

  Gilla

 2. Pingback: Utvisa våldtäktsmän | Micke K - En Röst i Sverige

 3. Pingback: Varför vänstern inte kallar en spade för en spade | Micke K - En Röst i Sverige

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s