”EU-migranter” ska vara inblandade i explosionen i trapphuset i Majorna, Göteborg

En explosion i ett trapphus i Majorna i Göteborg, natten mellan söndag och måndag tycks vara riktat mot boende som tidigare varit i klammeri med rättvisan.

Larmet kom till SOS klockan 03:53 på måndagsmorgonen, en explosion hade inträffat i ett trapphus ”på en address i Majorna” enligt Göteborgsposten. Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till platsen. Räddningstjänsten åkte med flera styrkor och ytterligare insatsledare.

Enligt Lars Larsson, larm- och räddningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg, har något detonerat i trapphuset på addressen, men det har inte orsakat någon brand. Fem lägenheter evakuerades av polisen.

Polisen på plats vid bostadshuset. Bild: Jonas Lindstedt / GP
MAJORNA_1

Glas vid husets ytterdörr krossades vid explosionen. Bild Jonas Lindstedt / GP
MAJORNA_2

Polisen tog på morgonen vittnesuppgifter och hade spärrat av platsen för teknisk undersökning. Enligt en av inringarna till SOS ska två personer ha setts springa från platsen.

Måndagens explosion är den andra på mindre än en vecka i Göteborgsområdet. I onsdags skedde en explosion i ett lägenhetshus i Linné. Då ska det ha handlat om en kraftigare smällare som orsakat att flera glasrutor krossades. Om förra veckans explosion har något med nattens händelse att göra är för tidigt att säga, enligt polisen.

Enligt (obekräftade) uppgifter på Flashback ska addressen vara Timmermansgatan 8 i Majorna.

Mannen som äger lägenheten som var utsatt för attentatet säger till GP att han och hans familj är under hot. Enligt mannen har han och hans familj under det senaste året blivit utsatt för flera hot som de polisanmält. Men enligt polisen själva finns i nuläget ingen hotbild mot mannen.

– En gång hällde de jord utanför min dörr och satte dit en urna. Det ska ju föreställa min död, säger mannen.

Enligt honom har alla anmälningar om hot som riktats mot honom lagts ner. Han har ännu inte anmält den senaste händelsen med en explosion utanför hans lägenhet, men att han kommer att göra det.

Enligt polisen i Göteborg finns dock bara en anmälan som gjorts av mannen förra året, men inget som har inträffat i lägenheten eller som kommer att ha betydelse för utredningen.

Den slutsats som polisen drar efter händelsen och den tidigare anmälningen är dock att det inte finns någon hotbild mot mannen.

– Det finns ingen hotbild vad jag känner till. Men det får bli en del utav förundersökningen när vi fått tag på mannen, säger Hans Lippens.

Bild: Sandy Kalleny / GP
MAJORNA_3

En snabb googling på ”Timmermansgatan 8 Göteborg” visar att en ”Allan Jani Taikumer” bor på addressen. Googlar man sen vidare på hans namn får man upp en länk till Flashback igen; ”Invandrare häktad för sju grova bedrägerier mot äldre, lekte cable guy”.

En 16-åring och hans bror låtsades vara tv-reparatörer och tog sig in hos flera äldre personer i Göteborg, detta var under år 2014. När de skulle ta betalt lyckades de lura till sig både kontokort och kod – och länsade sedan offrens konton.

Målet: Göteborgs tingsrätt B 11969-14 (hämtat från Flashback)

Åtalade;

Kenzo Jansen, som ska ha varit inneboende hos Allan Jani Taikumer
Allan Jani Taikumer, Timmermansgatan 8
Jonny Paulo Kwik, Neongatan, Mölndal

Explosionen natten mellan söndag och måndag skedde enligt obekräftade uppgifter vid Timmermansgatan 8. Oklart om det finns någon koppling till ”cable-guy-bedrägeriet” eller vad som ligger bakom, men personerna på addressen tycks inte vara några dunungar och är kända hos polisen sen tidigare.

Majorna i Göteborg, av många ansedd som en ”trendig stadsdel” (det är ett vänsterfäste) har drabbats av tung kriminalitet vid ett flertal tillfällen:

Man skjuten – hittad i bostadsområde (januari 2018)
Polisinsats efter larm om bråk
(februari 2018)
Tre unga män knivskurna – polisen jagar gärningsmän (mars 2018)
Man med knivskador hittad i Majorna (maj 2018)

Det grova våldet letar sig in bland ”vanliga” bostadsområden, ingenstans kan man känna sig trygg längre. Tidigare röstade folk med fötterna (undersökningar visar att när ett område befolkas av 3-4% utomeuropèer så flyttar svensken) men det börjar bli svårt att göra det i och med att befolkningen blandas upp – inte minst med hjälp av den tvingande bosättningslagen, där kommuner måste ta emot ”nyanlända”.

Snart är det val, den 9 september går vi till valurnorna, valresultatet kommer förmodligen att ge en indikation på hur många som har tröttnat på förd politik – där Sverige blir allt otryggare, på allt fler ställen och orter.

/MickeK

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s