SvD logik: Twitter är en plattform för högerextrema och rasister

Svd, alltså Svenska Dagbladet, menar att twitter är en plattform för högerextrema. Bara det att de inte förstår det själva. Jag ska förklara varför de inte förstår.

Annica Ögren, journalist på Svenska Dagbladet, uppmärksammade i en artikel att många svenskar har startat konton på sociala medieplattformen GAB – GAB.com.

Artikeln hittar ni här – den är låst så kan bara läsas av folk som vill betala för SvD (men skärmdumpar här nedanför).

Annica Ögren gör det PK-journalister ofta gör – polariserar debatten. Vanliga svenskar, som dryftar sina åsikter mot invandringspolitiken avfärdas med diverse epitet som ”högerextrema”, ”rasister”, ”främlingsfientliga” och så vidare. Det Annica Ögren gör är rätt allvarligt, hon avhumaniserar människor som är ”kontroversiella”, det vill säga, har en avvikande åsikt. När människor avhumaniseras blir de till fritt villebråd för hat och hot – det vi ofta ser hos diverse vänsterfolk på twitter och andra social medieplattformar (och för den delen, folk på ”andra kanten” svarar inte sällan med samma mynt, dock vill jag nog påstå, att den autonoma gatuvänstern drar det extrema hatet och hoten längst).

I SvD:s pappersupplaga syns artikeln med rubriken, redan här sätter man tonen:

svd1

 

Det är alltså ”kontroversiella” och ”högerextrema” som ”flyr” till GAB (och VK). Den PK-influerade journalisten Annica Ögren har förstås inte pratat med någon av de svenskar som ”flytt” till GAB – då hade ju hennes världsbild kunnat rubbas.

Eftersom artikeln är låst lägger jag ut några fler skärmdumpar, från en av SvD:s betalande läsare som finns på GAB (SvD har alltså kontroversiella och högerextrema prenumeranter, farlig tidning det där!)

***

Introt, ”Alternativhögern flyr”. ”Alternativhögern” ska här påskina att vi är onda rasister med med extrema åsikter. Vanliga svenskar som opponerar sig mot den vansinniga svenska invandringspolitiken är ”alternativhöger”. Och vi blir allt fler, arma Sverige!

svd2

 

Vi som har ”flytt” distribuerar visst ”rasistisk och nazistisk propaganda”.Vi har ”mer extrema åsikter”… Det säger en ”expert på högerextremism” till Annica. Den här ”experten” heter Christer Mattsson och är föreståndare för Segerstedtinstitutet. Man får anta att Annica valde att fråga honom då hans åsikter förmodligen passar hennes världbild. Hans institut är ifrågasatt och bojkottas av forskare då det späder på rasism, läs mer om det här.

Än en gång urvattnas orden, de har ingen betydelse längre, men det bryr sig inte Annica Ögren om, hon har ju en agenda…

 

svd3

 

Christer Mattson, ”experten” fortsätter; ”ju grövre rasism och nationalsocialism som förekommer…” – Ja desto mer angelägna blir vi extremister att fly sajter som twitter och Facebook. Menar Annica på fullt allvar att vi som finns på GAB är rasister och nazzar? Istället för att fråga en ifrågasatt ”expert” kunde hon väl ha skapat ett konto och diskuterat med folk som finns på GAB? Men nej, det ligger så klart inte i PK-journalistens intresse att ge en röst till vanligt folk på den fina plattform hon finns på, hur ska hon då kunna svartmåla oss?

 

svd4

 

Annica fortsätter, tar chansen att brunmåla Nyheter Idag och Samhällsnytt, som finns representerade på GAB

 

svd5

 

Så klart försitter inte den goda Annica chansen att smeta rasism och nazism på Katerina Janouch heller

 

svd6

 

Annica Ögren fortsätter, det finns så mycket mer hatiska inlägg på GAB än på twitter, underförstått, detta ska ni undvika, här finns bara hemska extremister

 

svd7

***

Så nu vet ni, kära läsare, att till GAB har vi högerextrema rasister med nazistsympatier flytt!

Att en del av oss prenumererar på Svenska Dagbladet måste väl betyda att tidningen lockar folk med högerextrema åsikter? Och för att inte tala om oss alla som faktiskt inte ”flytt” från twitter, utan de facto finns på båda (och ofta fler) plattformar – med Annica Ögrens logik måste då Twitter vara en plattform dit ”högerextrema” flytt, kanske från Mainstream Media där kommentarsfälten stängdes ner ett efter ett, när åsikterna inte passade? Annica Ögren borde kanske sluta arbeta för SvD och avsluta sitt twitterkonto – så hon inte förknippas med alla rasister?

/MickeK

En reaktion på ”SvD logik: Twitter är en plattform för högerextrema och rasister

  1. Pingback: Morgan Johansson, Regeringen, Facebook, Google / Youtube och nätjättarna – och kraven på censur (och SwebbTV:s nedstängning) | Micke K - En röst i Sverige

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s