Inbrotten gick ned i Båstad efter grannskap anlitade vaktbolag

När resurserna i Sverige inte längre räcker till för att upprätthålla lag och ordning så får svensken stå för kalaset själv. I Båstad tröttnade folk på inbrott och en polis som inte finns när den behövs och anlitade ett vaktbolag

Lars Henningson i Båstad har under det senaste året varit utsatt för tre inbrott (!) och situationen var inte längre hållbar, skriver svt. Att ringa polisen var lönlöst då det tog över 40 minuter innan de kom till platsen – ett faktum också de kriminella kände till.

Privata vaktbolag tar över när polisen räcker inte till Bild: Johan Nilsson / TT
BÅSTAD

Nu har ett 70-tal hushåll i Båstad gått samman och anlitat ett privat vaktbolag som ska kunna infinna sig på platsen inom fyra minuter. Vakterna har cirkulerat runt i Båstad sen i december och polisen ser en nedgång i inbrottsstatistiken.

I de kommuner där man har ett stort engagemang märker man att inbrotten minskar, säger Karim Ottosson, lokalpolisområdeschef i Ängelholm

Smolket i glädjebägaren är givetvis kostnaden, för att få tillgång till den privata bevakningstjänsten får man betala en summa på ca 1200 kronor i månaden. Om fler hushåll ansluter kan summan per hushåll sänkas.

Skatterna blir fler och högre men det räcker inte i landet med folket som valde att öppna sina hjärtan – den som har råd kan få en upplevd trygghet ändå, andra får finna sig i ett otryggare samhälle.

/MickeK

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s