Våldtäkten i Fittja med 20 misstänkta: En man såg alltihop

Våldtäkten mot en 30-årig kvinna i Fittja i augusti 2016, där upp emot 20 män misstänks vara inblandade, seglade upp som en riktig skandal när tidningen Metro uppdagade att ingen greps förrän i juni 2017 – på grund av resursbrist inom polisen.

Nu avslöjas nästa vidrighet, eller skandal. Mitt under denna vidriga våldtäkt där ursäkterna till män skrattade och filmade alltihop, där kvinnan, enligt egen uppgift, fick så mycket stryk att hon var helt borta vissa stunder, gick en man förbi och såg allting men han ringde inte polisen.

Efter att ha bott i Fittja i 15 år har man ”lärt sig att inte se eller höra så mycket”, ska mannen ha sagt till polisen i förhör.

Metro rapporterar: ”Mannen gick förbi killarna och NN mitt under våldtäkten. Killarna brydde sig inte ens om att mannen kom och gick förbi dem. NN tänkte att mannen säkert skulle ringa polisen med tanke på att han såg vad killarna gjorde mot henne. Men det kom aldrig någon polis”, går att läsa i polisförhör.

Jag skrev tidigare om denna våldtäkt och där noterade att allt färre våldtäkter leder till åtal. En orsak är att polisen inte har resurser, de hinner helt enkelt inte med. En annan orsak kunde man läsa om i BRÅ:s NTU som jag skrev om här – ”Mindre än hälften av brotten i undersökningen polisanmäls. Sexualbrott, trakasserier och hot anmäls i minst utsträckning

– ”Unga kvinnor är inte bara mer utsatta för trakasserier, de utsätts också oftare för sexualbrott. I NTU finns dock inte svaren på varför en brottstyp ökar, därför behövs analyser för att få bättre kunskap om orsakerna till ökningen” säger Åsa Strid, biträdande enhetschef på Brå.

Ja, analyser behövs men regeringen vägrar ge i uppgift till BRÅ att utreda, förmodligen av minst två orsaker:

  • Det skulle kunna gynna SD
  • Gärningsmännen är i hög utsträckning invandrade

Vidriga gruppvåldtäkter har blivit allt vanligare i Sverige och sista åren har sexuella brott skjutit höjden. Hur många fler tjejer / kvinnor samt deras anhöriga och familjer ska få sina liv förstörda för att Morgan Johansson och socialdemokraterna hellre sopar problemen under mattan än tar tag i dem?

/MickeK

2 reaktioner på ”Våldtäkten i Fittja med 20 misstänkta: En man såg alltihop

  1. Vet inte vilket som är mest skrämande, att polisen hela tiden ligger minst ett steg efter? Händer så mycket skit idag så risken är nog stor att man inte orkar ta in allt snart.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s