Den där långa sikten…

För två månader skrev jag om Malmö – som aldrig blev ”på lång sikt”. Jag avslutade med ”Möjligen kan man stoppa utvecklingen – om vi stänger gränsen och sätter ner foten. Men att vrida tillbaka Sverige till den oas av trygghet det en gång var, det låter sig nog inte göras, det har gått alldeles för långt för det.

Rapporterna om, inte bara Malmös, utan allt fler kommuners utsatthet fortsätter hagla. Dagligen kan man läsa i olika media, allt ifrån MSM till bloggar och sociala medier, hur raset fortsätter.

Regeringen, både den nuvarande och den förra borgerliga, försatte Sverige i ett extremt svårt läge och nu vägrar man ta sitt ansvar, man skyfflar över allt på kommuner och landsting. Så varnar också SKL för utvecklingen, vilket jag skrev om här, där kommuner och landsting står inför enorma problem – och rejäla skattehöjningar – om inget drastiskt sker.

Det är beklämmande att landets styre har agerat – och fortsätter agera – så ansvarslöst. Inte nog med att man, som jag ser det, förstört Sverige och vår trygghet, man har också haft mage att kalla folk som vågat opponera sig mot utvecklingen för allehanda epitet, samtidigt som man nu kopierar förslag efter förslag från SD, förslag som var allt ifrån främlingsfientliga till rasistiska och fascistiska (you name it…).

Nu kommer nästa slag i ansiktet på de som länge hävdade att ”men på lång sikt så” (vart tog de vägen förresten, jag varken ser eller hör om ”på lång sikt” längre…). Malmö, en socialistiskt misskött kommun, som redan lever på allmosor från mer välskötta kommuner (drygt 5 miljarder av Malmös budget kommer från utjämningsskatten) rapporteras nu få en ökad skuldbörda – på sex år kommer kommunens skuldbörda att växa från 2,5 till 9 miljarder kronor, det skriver Sydsvenskan.

Och vi kan bara konstatera, att så var det med den långa sikten…

/MickeK

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s