Var tionde svensk kommun ger illegala invandrare socialbidrag

Kommuner i Sverige har ingen skyldighet att ge bidrag till illegala invandrare men var tionde kommun gör det ändå. De som fått utvisningsbeslut uppmuntras alltså att stanna i landet och bli försörjda av svenska skattebetalare.

SVT har frågat alla landets kommuner och undersökningen visar att 10% av kommunerna ger ekonomiskt stöd till människor som sökt asyl men fått avslag – och trots detta vägrar lämna Sverige.

Stefan Löfvens prat om ”ordning och reda i migrationspolitiken” är bara tomma ord. Sverige fortsätter med sina dubbla budskap till, ofta ekonomiska, migranter; ”Ja du/ni ska ut, men vill ni stanna ändå så får ni så klart ekonomisk hjälp.”

Anna-Lena Sörensen, talesperson för socialdemokraterna i sociala frågor i riksdagen säger till SVT: ”Jag tycker nog att det går ihop. De här människorna lever här olagligt, absolut, de har fått ett beslut att de inte får vistas här och ska återvända till sina hemländer. Men jag tror att de flesta av oss förstår att man inte kan låta barnfamiljer ha det hur dåligt som helst.

Svenska skattebetalare tvingas agera bankomat åt illegala invandrare i flera svenska kommuner
BANKOMAT

Söndagen den 9 september i år är det val, då kan svenska folket sätta ner foten och säga nej till asylhaveriet i Sverige – som fortsätter späs på, trots regeringens löften om ”ordning och reda” och att ”ett nej är ett nej”.

/MickeK

 

Fakta om undersökningen

SVT Nyheter har frågat samtliga av Sveriges kommuner. Av 290 tillfrågade kommuner svarade 244 kommuner, det vill säga drygt åttiofyra procent.

Av 244 kommuner har 23 kommuner betalat ut försörjningsstöd till personer som inte fått uppehållstillstånd men som ändå finns kvar i landet, så kallade papperslösa. Alltså knappt var tionde kommun.

De kommuner som har betalat ut pengar till papperslösa är Boden, Botkyrka, Gotland, Göteborg, Hässleholm, Karlskoga, Karlskrona, Landskrona, Malmö, Malung, Mönsterås, Ronneby, Sigtuna, Stockholm, Sundsvall, Sunne, Trollhättan, Ulricehamn, Vadstena, Vara, Vimmerby, Ödeshög, Östra Göinge.

De flesta kommuner har betalat ut så kallat ”akut nödbistånd”. Sveriges kommuner och Landsting (SKL) beskriver akut nödbistånd så här ”tillfälligt bistånd för akuta åtgärder så att den enskilde kan undvika nöd”.

En reaktion på ”Var tionde svensk kommun ger illegala invandrare socialbidrag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s