Sverige i asyltopp – trots ”EU:s miniminivå”

Det hette att Sverige stängde gränsen, att vi lade oss på EU:s miniminivå – trots detta visar det sig att Sverige är värst i klassen, igen.

Per Gudmundson uppmärksammade här om dagen i SvD Eurostats kvartal tre rapport om asylsökande (betalvägg). Från rapporten framkommer det att Sverige fortfarande ligger i EU:s asyltopp. I och för sig, vem är förvånad? Men att säga en sak till folket för att sen göra tvärtom, det är inte ärligt!

Antalet asylsökningar har ökat med 50% på ett år, Sverige tar fortfarande emot fler asylsökande än jämförbara europeiska länder, trots de åtstramningar som gjorts. Den svenska regeringen har hävdat att det svenska regelverket har anpassats efter ”EU:s miniminivå” – men enligt den senaste statistiken från Eurostat ligger Sverige i EU-toppen.

Under det tredje kvartalet tog Sverige emot 7015 asylansökningar, eller 702 asylansökningar per miljon invånare. Av EU:s 28 länder hamnar Sverige under det tredje kvartalet på plats fem, sett till asylsökande per capita. Men det är bara Medelhavsländer och lilliputstaten Luxemburg som registrerar en högre nivå än Sverige. Det visar EU:s statistikorgan Eurostat i sin sammanställning “Asylum quarterly report” som publicerades på torsdagen.

Sverige tar emot fler asylsökare per invånare än generösa länder som Tyskland (558) och Österrike (696). I jämförelse med våra nordiska grannar har vi flerdubbelt stor asylinvandring – Danmark (159) och Finland (207) ligger snarare i mittenposition i EU.

Antalet asylansökningar i Sverige har under det tredje kvartalet i år ökat med 50 procent (i absoluta tal ungefär 2000 fler) jämfört med motsvarande period förra året. Sverige är inte ensamt om att se en ökning. Elva av EU:s medlemsstater har fått fler asylansökningar, jämfört med tredje kvartalet förra året. Men Sveriges ökning är den femte största. Inte heller här är de länder som hamnar högre jämförbara med Sverige: Rumänien, Spanien, Grekland, Italien och Slovenien.

Samtidigt har Tyskland minskat asylansökningarna med 81 procent. Även Danmark (-7) och Finland (-10) har sett en avtrappning.

Jag har tidigare uppmärksammat den fortsatt stora invandringen här på bloggen, här länk till tre artiklar jag skrvit nyligen i ämnet:

Asylsökande och uppehållstillstånd, november 2017 – fortsatt stora volymer
Sveriges rekordhöjer flyktingkvoten för 2018
Gränsen är öppen för de som kommer – men stängd för de som ska utvisas

Oavsett vad regeringen hävdar kvarstår alltså Sverige som norra Europas mest attraktiva asyldestination.

/MickeK

5 reaktioner på ”Sverige i asyltopp – trots ”EU:s miniminivå”

 1. Det har gått utför i 40 år. Jordbruket nedlagt . Industrierna utsålda . Och som lök på laxen den vanvettiga immigrationen. Protester möts av HMF åtal.
  Jag är oerhört besviken på polisen !!
  Afghaner som fått utvisningsbeslut hänger på Medborgarplatsen , en polis knivhuggs av en utlänning – men ingen reaktion från polisen .
  Jo…polisen slår ner en demonstration anordnad av Svenskar….
  Jag känner bara en isande klump i magen..

  Gilla

 2. Pingback: Asylkrisen är inte över – den förvärras för varje vecka | Micke K

 3. Pingback: Politiker måste fråga sig om det är värt att välkomna vissa kulturer till vårt land | Micke K

 4. Pingback: Året som gick | Micke K

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s